ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Air Yacht: Το ιπτάμενο σούπερ γιοτ της Lazzarini Design

Το Air Yacht, το νέο concept της Lazzarini Design είναι ένα φουτουριστικό ιπτάμενο σούπερ γιοτ, που υποστηρίζεται από δύο αερόπλοια γεμάτα ήλιο.

Σχεδιασμένο να κινείται με στυλ τόσο στον ωκεανό όσο και στον ουρανό, μπορεί να φιλοξενήσει 22 επισκέπτες στις 11 καμπίνες του.

Κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το yacht διαθέτει δύο αερόπλοια μήκους 150 μέτρων συνδεδεμένα σε ένα κεντρικό κατάστρωμα 80 μέτρων μήκους και 10 μέτρων πλάτους, το πολυτελές εσωτερικό του οποίου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνα πολύ μεγαλύτερων θαλαμηγών.

Το σκάφος έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει συνολικά 22 επισκέπτες σε 11 καμπίνες. Το κεντρικό κατάστρωμα περιλαμβάνει μια κύρια καμπίνα που προσφέρει θέα 360 μοιρών, μεγάλη τραπεζαρία και καθιστικό.

Υπάρχουν επίσης πέντε ιδιωτικά δωμάτια στο εξωτερικό άκρο κάθε αερόπλοιου, όλα με ιδιωτικό μπάνιο και θέα μέσω ενός τεράστιου παραθύρου που διατρέχει κατά μήκος το στενόμακρο «μπαλόνι».

Στο πάνω μέρος του κεντρικού καταστρώματος υπάρχει ελικοδρόμιο. Η πρόβλεψη για φιλοξενία ελικοπτέρου κρίθηκε απαραίτητη από το στούντιο σχεδιασμού, καθώς θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μετακινηθούν σε μέρη όπου δεν μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλα αμφίβια αερόπλοια.

Τα δύο «αιωρούμενα μπαλόνια» του Air Yacht χωρίζονται σε κυψέλες που αποθηκεύουν αέριο ήλιο. Κατά την πτήση, το συμπιεσμένο ήλιο απελευθερώνεται και μπορεί να παρέχει αρκετή πρόωση για ταξίδια διάρκειας έως και 48 ωρών με 60 κόμβους. Κατά την κρουαζιέρα στο νερό, το γιοτ «πλέει ήσυχα» με πέντε κόμβους.

Σχολιάζοντας το concept yacht, το στούντιο Lazzarini Design ανέφερε: «Με το Air Yacht, υπάρχει ένας τρόπος να κινηθεί κανείς με ανεμπόδιστη πολυτέλεια τόσο στον ουρανό όσο και στη θάλασσα, χωρίς επιβλαβείς εκπομπές ρύπων». Μπορείτε να θαυμάσετε το Air Yacht στο video που ακολουθεί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact