ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιόδοξος για την αυριανή ψηφοφορία ο Καλαφάτης

Την εκτίμηση ότι στη δεύτερη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από την προηγούμενη φορά», εξέφρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ.Καλαφάτης αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία και στάση ευθύνης, στο πλαίσιο της αντίληψης που υπάρχει για συναίνεση, σύνεση και συνεννόηση σε μια κρίσιμη καμπή. Να απαντήσουν τα πολιτικά κόμματα και να αντιληφθεί το καθένα την ευθύνη του» είπε.

«Μεταβάλλει τη στάση του και δείχνει να έχει εμμονή, συγκεκριμένο στόχο. Δεν δείχνει σεβασμό στο θεσμό εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για την υπόθεση Χαϊκάλη, ο βουλευτής της Ν.Δ. έκανε λόγο για «δυσώδη κατάσταση που προκαλεί θλίψη και αηδία στην κοινωνία. Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. Απαξιώνεται όμως με όλα αυτά το πολιτικό σύστημα και είναι υποχρέωση όλων μας να προασπίσουμε και να ανυψώσουμε την αξιοπρέπεια, το κύρος και την αξιοπιστία των πολιτικών».

Σε ότι αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ.Καλαφάτης άσκησε κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, ότι ο Δήμος αδυνατεί να συντηρήσει το έργο της νέας παραλίας παρατήρησε ότι αυτό συνιστά «ομολογία ανικανότητας της διοίκησης να προσφέρει τα στοιχειώδη στην κοινωνία της πόλης».

Επανήλθε στο θέμα του μη στολισμού της Θεσσαλονίκης για Χριστούγεννα και επισήμανε ότι η πόλη κερδίζει επάξια την πρώτη θέση στο δίκτυο των αστόλιστων πόλεων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact