ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιόδοξος ο Λαπαβίτσας για την εξαγωγή ροδακίνων στη Ρωσία

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί η φόρμουλα που θα επιτρέψει τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδακίνων στην Ρωσία την τρέχουσα χρονιά, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος και συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας.

Όπως διευκρίνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, το πιο πιθανόν είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα φύγει ελληνική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, απαρτιζόμενη από κυβερνητικούς και ροδακινοπαραγωγούς, προκειμένου να γίνουν οι επαφές εκείνες που θα επιτρέψουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την προτροπή του Ρώσου προέδρου να δημιουργηθούν ελληνορωσικές κοινοπραξίες με έδρα τη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούν να εισάγουν «πρώτη ύλη», με σκοπό τη μεταποίησή της και την πώλησή της στη ρωσική αγορά.

«Οφείλουμε να διερευνήσουμε παραπάνω τι ακριβώς εννοεί με αυτή του την προτροπή ο Ρώσος πρωθυπουργός», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Συγκεκριμένα για το προϊόν μας, που είναι το επιτραπέζιο ροδάκινο, θα πρέπει να ζητήσουμε διευκρινήσεις για το τι εννοούν οι Ρώσοι όταν μιλάνε για ρωσοελληνικές ή ελληνορωσικές επιχειρήσεις και αξιοποίηση των προϊόντων στο δικό τους έδαφος. Εννοούν μεταποίηση; Εννοούν τυποποίηση; Ανασυσκευασία; Εμείς από τώρα και στο εξής αυτό που θα κάνουμε είναι να κινηθούμε άμεσα, ξεκινώντας επαφές με επιχειρηματικό κόσμο στη Μόσχα. Επίσης, θα πρέπει να δούμε τα μέτρα στήριξης από την Ε.Ε. για το ροδάκινο και να κινηθούμε ανάλογα προς όφελος των εξαγωγών μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαπαβίτσας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο οικονομίας, επεσήμανε ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με τους εταίρους μας να παίζουν σκληρό παιχνίδι».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά την προαναφερόμενη συνάντηση, τόνισαν για άλλη μια φορά τη ριζική αντίθεσή τους στην πολιτική των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας και υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη για την άρση αυτών.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact