ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος ο Νταβούτογλου για τον αντίκτυπο της ρωσικής νομισματικής κρίσης

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες συνέπειες στην Τουρκία της νομισματικής κρίσης που βιώνει η Ρωσία, σημαντική της εμπορική εταίρος, εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου

«Η ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές της Ρωσίας αναμένεται να έχει έναν αντίκτυπο στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας . Όμως εμείς δεν βλέπουμε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», δήλωσε ενώπιον του Τύπου στην Άγκυρα.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Τουρκίας μετά τη Γερμανία. Η Άγκυρα εξαρτάται ήδη σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Ο Νταβούτογλου επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και οι επιπτώσεις που προκαλεί στις αναδυόμενες οικονομίες δεν θα έχει παρά έναν περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς η Τουρκία έχει «αποφασίσει να σεβαστεί τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας», 6 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί τον Ιούνιο στην Τουρκία.

«Η οικονομία έχει γερές βάσεις, δεν πρέπει να ανησυχούμε» επέμεινε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η χώρα του θα σημειώσει πρόοδο με τη βοήθεια μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο ισχυρή απέναντι σε ενδεχόμενους κλυδωνισμούς.

Έπεται από πολλά χρόνια υψηλών ποσοστών ανάπτυξης από το 2008, η τουρκική οικονομία παρουσιάζει από τις αρχές του 2014 σοβαρές ενδείξεις επιβράδυνσης.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact