ΚΟΣΜΟΣ

Ακλόνητο φαβορί στη Βραζιλία ο Ζαΐχ Μπολσονάρου

Ο ακροδεξιός υποψήφιος συγκεντρώνει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το 59% στην πρόθεση ψήφου

Μια νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε τη Δευτέρα επιβεβαιώνει ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραμένει το μεγάλο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την 28η Οκτωβρίου, καθώς συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φερνάντου Αντάτζι, περιορίζεται στο 41%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής του ινστιτούτου Ibope υποδεικνύουν άνοδο μίας μονάδας του ποσοστού του Μπολσονάρου σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μεταξύ των δύο γύρων, του ινστιτούτου Datafolha, την περασμένη Τετάρτη, η οποία επίσης έφερε τον ακροδεξιό πολιτικό να οδεύει σε νίκη με το 58% των ψήφων έναντι 42% του Αντάτζι.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης της Ibope, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 2.506 ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο, είναι ±2%.

Η έρευνα του Ibope καταγράφει επίσης ότι η απόρριψη του υποψήφιου της κεντροαριστεράς είναι πολύ πιο ευρεία από εκείνη του αντιπάλου του: το 47% εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει τον Αντάτζι σε καμία περίπτωση, έναντι ενός 35% που είπε το ίδιο για τον Μπολσονάρου.

Παρότι μόλις το 41% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει με βεβαιότητα τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς, το ποσοστό πέφτει στο 28% για τον Αντάτζι.

Στην τελευταία δημοσκόπηση πριν από τον πρώτο γύρο, τον Μπολσονάρου απέρριπτε σημαντικά μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων εν συγκρίσει με τον Αντάτζι, το 43% έναντι ενός 36%.

Ο πρώην λοχαγός του στρατού απορρίπτεται από μεγάλο μέρος των βραζιλιάνων ψηφοφόρων εξαιτίας του ανοιχτού και διακηρυγμένου θαυμασμού του για τη στρατιωτική δικτατορία (1964-1985) και τις ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισογυνικές παρεκτροπές του, όμως το μίσος εναντίον του Κόμματος Εργαζομένων (PT), του κόμματος το οποίο ίδρυσε ο φυλακισμένος σήμερα πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και στο οποίο ανήκει ο Αντάτζι, μοιάζει να είναι ακόμη πιο υψηλό.

Οι επικριτές του PT, που κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 2003 μέχρι το 2016, του προσάπτουν την ευθύνη για όλα τα δεινά της χώρας σήμερα, από τη βία ως την οικονομική κρίση περνώντας από τα ατελείωτα σκάνδαλα διαφθοράς.

Στον πρώτο γύρο της 7ης Οκτωβρίου ο Μπολσονάρου κέρδισε συγκεντρώνοντας 46% των ψήφων, ενώ ο Αντάτζι τον ακολούθησε σε μεγάλη απόσταση (29%).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact