ΚΟΣΜΟΣ

Ακροδεξιός προκαλεί: Να φυλακίζονται οι πρόσφυγες σε ελληνικό νησί ή στη Λαμπεντούζα

Την εγκατάσταση κοινών ευρωπαικών στρατοπέδων φυλάκισης τζιχαντιστών σε ένα ελληνικό νησί ή στην ιταλική Λαμπεντούζα, ζητά ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων. 

Το κόμμα του Στράχε, είναι το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης και μάλιστα σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται με ποσοστό πάνω από το 30% και ως πρώτη δύναμη στη χώρα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο κ. Στράχε ζήτησε μια δραστικότερη στάση απέναντι σε ακραίους ισλαμιστές και τζιχαντιστές, ως επακόλουθο των πρόσφατων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο ίδιος δεν θέλει να συγκρίνει την πρότασή του με το αμφιλεγόμενο αμερικανικό στρατόπεδο κρατουμένων Γκουαντάναμο σε κουβανικό έδαφος, αναφέροντας πως στη βάση της ιδέας του αυτό το νησί-φυλακή θα πρέπει να είναι έδαφος εκτός κρατικής επικράτειας και να βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “ή ίσως να λειτουργεί μάλιστα με καθεστώς αυτοδιοίκησης”.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς ζήτησε να αφαιρείται άμεσα η αυστριακή ιθαγένεια από μαχητές που επιστρέφουν από τη Συρία στην Αυστρία και να προφυλακίζονται αυτόματα οι ύποπτοι τζιχαντιστές.

Κατά την άποψή του κ. Στράχε, στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία της ΕΕ με τη Ρωσία, κυρίως στην ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά “χρειαζόμαστε τη Ρωσία για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη”.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ζήτησε την αναστολή των “παράλογων” κυρώσεων της ΕΕ που είχαν επιβληθεί το Μάρτιο του 2014 στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, με τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε, “η ΕΕ έχει πυροβολήσει οικονομικά και τα δυο της πόδια” και, εξάλλου, οι κυρώσεις αυτές αντιβαίνουν στο αυστριακό Σύνταγμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact