ΕΛΛΑΔΑ

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τον ιερέα στο Κουκάκι σαν κοινό εγκληματία

Αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν τον ιερέα που φέρεται να προσέφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού παραβιάζοντας τους κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Το περιστατικό στο Κουκάκι δεν ήταν το μοναδικό. Αντίστοιχο υπήρξε και σε ναό στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα την οποία ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας.

Συγκεκριμενα ο Νικος Χαρδαλιας σε δήλωσή του τόνισε ότι “αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία.

Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Αξιωματικός της Αστυνομίας αναζητά τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι ακόμα και μέσα στο ναό

Παράλληλα, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αριχειπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το περιστατικό. 

Παρόμοια περίπτωση κοινωνίας πιστών, φέρεται να υπάρχει και στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.» 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact