ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα: Νησιά 114 μίλια μακριά από τον πλησιέστερο αστυνομικό


Ο φόνος ενός κοριτσιού μόλις 13 ετών έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα της περιοχής αυτής που ανήκει σε μια από τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις

Το πτώμα βρισκόταν στην πίσω αυλή της εκκλησίας για περισσότερες από 11 ώρες αφότου εντοπίστηκε από τους κατοίκους του Κάκε, ενός μικρού νησιού της Αλάσκα. Ανήκει σε ένα κορίτσι μόλις 13 ετών, που η κοινότητα γνώριζε ως «Μακ» – το όνομά της ήταν Μακένζι Χάουαρντ και φαινόταν άγρια χτυπημένη.

Κανείς δεν γνώριζε τίποτα για το φόνο και όσο περνούσε η ώρα οι φιλήσυχοι κάτοικοι τρομοκρατούνταν ακόμα περισσότερο… Όμως αστυνομικός δεν φαινόταν πουθενά, κι αυτό γιατί ο πλησιέστερος αστυνομικός σταθμός στο μικρό νησί απείχε 114 μίλια! 

Η νησιωτική Αλάσκα έχει τις χειρότερες στατιστικές όσον αφορά στην εγκληματικότητα στις ΗΠΑ. Οι κοινότητες αυτές αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα ποσοστά οικογενειακής βίας, αυτοκτονιών και κατάχρησης αλκοόλ στις Ηνωμένες Πολιτείες: Το ποσοστό ενδοοικογενειακής βίας υπερβαίνει κατά 10 φορές τον εθνικό μέσο όρο, η σωματική κακοποίηση των γυναικών 12 φορές τον εθνικό μέσο όρο και οι αυτοκτονίες σχεδόν τέσσερις φορές τον εθνικό μέσο όρο. Οι βιασμοί στην Αλάσκα σημειώνουν το υψηλότερο ποσοστό στις ΗΠΑ επίσης: τρεις φορές τον εθνικό μέσο όρο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες του 21ου αιώνα νιώθουν ανασφαλείς και εγκαταλελειμμένοι από το κράτος. Μιλάμε βέβαια για μια από τις σημαντικότερες υπερδυνάμεις του πλανήτη…

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact