ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αλεξανδρούπολη: Άρση απαγόρευσης αλιείας μυδιών

Στην άρση της απαγόρευσης αλιείας στις ζώνες ζώντων δίθυρων μαλακίων στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προχώρησε το τμήμα κτηνιατρικής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς όπως προέκυψε από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, τα μύδια είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τμήμα κτηνιατρικής, εβδομαδιαία και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στέλνονται δείγματα θαλασσινού νερού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για εξέταση πιθανού τοξικού φυτοπλαγκτού που παρουσιάζεται πολλές φορές, καθώς και δείγματα σάρκας μυδιών προκειμένου να εξεταστούν για ύπαρξη τοξινών.

Κατά τη λήψη δειγμάτων νερού στις 8 Μαΐου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη φυτοπλαγκτόν, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο (λόγω θερμοκρασίας, βροχών), ωστόσο έως και την ολοκλήρωση του ελέγχου τοξικότητας από το ΑΠΘ, αποφασίστηκε η απαγόρευση της αλιείας ζώντων δίθυρων μαλακίων 300 μέτρα ανατολικά Λιμένος Μάκρης, 300 μέτρα δυτικά του λιμένος Αλεξανδρούπολης, στον ανατολικό βραχίονα ρέματος Μαΐστρου και 300 μέτρα δυτικά ρέματος Λουτρού, η οποία ήρθη καθότι όλα τα εργαστηριακά αποτελέσματα ήταν εντός των προβλεπομένων ορίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact