ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγή στάσης από τους Πράσινους στο προσφυγικό

Τάσσονται υπέρ του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Η επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ρεμπέκα Χαρμς τάχθηκε υπέρ του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη στάση της πολιτικής ομάδας απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Η Χαρμς μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel έκανε λόγο για αποτελεσματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό κύμα.

Παράλληλα η Γερμανίδα ευρωβουλευτής σημείωσε ότι ένα δεσμευτικό σύστημα επιβολής ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφυγών και μεταναστών «προϋποθέτει ότι οι χώρες της ΕΕ μπορούν να ελέγξουν πώς εξελίσσεται το μεταναστευτικό κύμα».

Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα hot-spots, τα κέντρα στα οποία θα καταγράφονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα οποία θα δημιουργηθούν σε χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στα εξωτερικά της σύνορα όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, η Χαρμς τόνισε ότι «θα πρέπει να αποτελούν μέρος μιας συγκεκριμένης στρατηγικής της ΕΕ».

Πάντως προειδοποίησε ότι αυτά τα κέντρα δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε «αποθήκες» προσφύγων, αλλά θα πρέπει να προσφέρεται στους αιτούντες άσυλο η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

Ανάλογη στάση υιοθέτησε και ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πράσινων Σβεν Γκίγκολντ, ο οποίος εκτίμησε ότι «τα σύνορα που είναι σε τάξη διασφαλίζουν το δικαίωμα σε ασφαλή πρόσβαση στο άσυλο και την προστασία».

Αυτή η αλλαγή στη στάση των Πρασίνων παρατηρείται και στο εσωτερικό της Γερμανίας, με την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Μπούντεσταγκ Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρντ να προειδοποιεί ότι εξαιτίας των προσφύγων και των μεταναστών «η χώρα μας θα αλλάξει. Αυτό σημαίνει δυσκολίες, αντιπαραθέσεις και κρίσεις».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact