ΚΟΣΜΟΣ

«Αλλάζουμε τον πόλεμο»: «ΒΟΜΒΕΣ» από τον Στρατηγό της Βρετανίας

ε πρόσχημα την Ρωσία ζωντανεύει ο πραγματικός εφιάλτης…

Ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς, Αρχηγός του Βρετανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού δείχνει το μέλλον ετοιμάζοντας και τους στρατούς για την Μεγάλη Επανεκκίνηση και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, όπου οι άνθρωποι θα αλλάξουν μέσω εμφυτευμάτων

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Στέκομαι εδώ ως ο πρώτος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου από το 1941 που ανέλαβε αυτή την θέση στην σκιά ενός μεγάλου κράτους και με πόλεμο να βρίσκεται εν εξελίξει στην Ευρώπη. Καθώς το κάνω, θυμάμαι τα λόγια ενός ανθρώπου στα χνάρια του οποίου πατάω. Ο τότε Ταξίαρχος Μπέρναρντ Μοντγκόμερι έγραψε το 1937:

«Πρέπει να αναπτύξουμε νέες μεθόδους και να μάθουμε μια νέα τεχνική…. Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι απλώς και μόνο επειδή έχει γίνει στον Στρατό τα τελευταία τριάντα ή σαράντα χρόνια – αν αυτός είναι ο μόνος λόγος για να το κάνουμε, τότε είναι καιρός να αλλάξουμε και να κάνουμε κάτι άλλο».

Για εμάς, σήμερα, αυτό το «κάτι άλλο» κινητοποιεί τον στρατό για να αντιμετωπίσουμε την νέα απειλή: έναν σαφή και παρόντα κίνδυνο που έγινε αντιληπτός στις 24 Φεβρουαρίου όταν η Ρωσία χρησιμοποίησε βία για να καταλάβει εδάφη από την Ουκρανία, φίλη χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

(…)

Από τώρα ο Στρατός θα έχει έναν μοναδικό στόχο: Να κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσει την σημερινή απειλή και έτσι να αποτρέψει τον πόλεμο στην Ευρώπη.

Αυτό δεν είναι η βιασύνη για πόλεμο με την ταχύτητα των χρονοδιαγραμμάτων των σιδηροδρόμων του 1914. Αντίθετα, είναι μια επιτάχυνση των πιο σημαντικών τμημάτων της τολμηρής ατζέντας εκσυγχρονισμού του Future Soldier (στρατιώτης του μέλλοντος). Αυτή η διαδικασία, με το όνομα Operation Mobilise, θα είναι η κύρια εστίαση του Στρατού τα επόμενα χρόνια.

Υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεσηκωθεί για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Μόσχας. Η άμυνα εργάστηκε με εκπληκτικό ρυθμό για να συγκεντρώσει έναν συνασπισμό εταίρων για την παροχή υλικού, πληροφοριών και εκπαίδευσης για την στήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα της ενάντια στους Ρώσους εισβολείς. Η διμερής μας σχέση με το Κίεβο έχει δυναμώσει. Μόνο φέτος έχουμε προμηθεύσει 9500 αντιαρματικούς πυραύλους, εκ των οποίων πάνω από 5000 ήταν NLAW. Έχουμε ήδη παράσχει εκπαίδευση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για 650 στρατιώτες της AFU και τους επόμενους μήνες, ο Βρετανικός Στρατός θα προσφέρει δεξιότητες νίκης στην μάχη σε άλλους 10.000. Μόλις ξεκινήσαμε.

(…)

Η προθυμία μας είναι να χύσουμε αίμα για να προστατεύσουμε τις κοινές μας αξίες. (…) Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα προαναγγέλλει νομίζω μια αλλαγή παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίο το ΝΑΤΟ προσφέρει συλλογική αποτροπή. Αυτή η αρχή βρίσκεται στο επίκεντρο του Op Mobilise: Η αποτροπή απαιτεί όλα τα εργαλεία που υποστηρίζονται από στρατιώτες, ναυτικούς, αεροπόρους και δημόσιους υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται και στους πέντε επιχειρησιακούς τομείς. Απαιτεί δυνάμεις σε όλη την Άμυνα που είναι εκσυγχρονισμένες, σχετικές και αξιοποιούν τις δυνατότητες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

(…)

Το ΝΑΤΟ χρειάζεται εξαιρετικά έτοιμες δυνάμεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για τηn συλλογική άμυνα των μελών της συμμαχίας. Η αποτροπή της Ρωσίας σημαίνει περισσότερος στρατός, διαρκώς σε επιφυλακή και έτοιμος για πόλεμο υψηλής έντασης στην Ευρώπη.

(…)

Επομένως θα επιταχύνουμε τον εκσυγχρονισμό που περιγράφεται στο Future Soldier. Το ΝΑΤΟ χρειάζεται τεχνολογικά προηγμένους σύγχρονους στρατούς ικανούς να αναπτύσσονται με ταχύτητα και να πολεμούν μαζί. Πρέπει να είναι σε θέση να ενσωματώνουν εφέ σε όλους τους τομείς, ειδικά ένα εξελιγμένο και ισχυρό δίκτυο εντολών, ελέγχου και επικοινωνίας. Θα επιδιώξουμε να επιταχύνουμε την παράδοση του προγραμματισμένου νέου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πυρών μεγάλης εμβέλειας, της επιθετικής αεροπορίας, της επίμονης επιτήρησης και της απόκτησης στόχων, των εκστρατευτικών υλικοτεχνικών μηχανισμών, της επίγειας εναέριας άμυνας, της προστατευμένης κινητικότητας και των τεχνολογιών που θα αποδειχθούν καθοριστικές για την ψηφιακή μας φιλοδοξία: CIS και Ηλεκτρονικός Πόλεμος. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτό θα ξεκινήσει τώρα – όχι σε κάποιο ακαθόριστο σημείο στο μέλλον (σ.σ. και φυσικά ο στρατιώτης του μέλλοντος δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ρωσίας, αλλά ενδεχομένως για να προστατεύει την χούντα που ήδη έχει ξεκινήσει να επιβάλλεται στον δυτικό κόσμο.).

(scr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact