ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές κυρώσεις στην Κίνα αν αποφύγουν τους ελέγχους των εξαγωγών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τις κινεζικές εταιρείες ότι θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους ελέγχους των εξαγωγών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, έκανε τις παρατηρήσεις αφού το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Κίνα και η Ρωσία συντόνισαν τις θέσεις τους για την Ουκρανία κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών τους στο Πεκίνο.

«Έχουμε ένα σύνολο εργαλείων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εάν δούμε ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Κίνα, να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν και να παρακάμψουν τους ελέγχους των εξαγωγών των ΗΠΑ», προειδοποίησε.

Η Δύση απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής και η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις καθώς και μέτρα ελέγχου των εξαγωγών.

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε σαφές ότι η Ουάσιγκτον εργαζόταν για μέτρα ελέγχου των εξαγωγών με συμμάχους στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι οι στενότερες σχέσεις με το Πεκίνο δεν θα αντισταθμίσουν τους περιορισμούς που της επιβλήθηκαν ως απάντηση σε πιθανές επιθετικές ενέργειες εκ μέρους της.

“Εάν η Ρωσία πιστεύει ότι θα μπορέσει να μετριάσει ορισμένες από αυτές τις επιπτώσεις μέσω στενότερων σχέσεων με την Κίνα, είναι λάθος. Στην πραγματικότητα θα κάνει τη ρωσική οικονομία πολύ πιο εύθραυστη “, δήλωσε ο Peter Harel, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ήταν ανένδοτος ότι εάν η Μόσχα παραιτηθεί από τη δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τη Δύση για εισαγωγές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα βλάψει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα και το δυναμικό καινοτομίας της.

Οι συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα έχουν εγείρει υποψίες στη Δύση ότι η Μόσχα σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία. Αν και η Μόσχα αρνείται ότι έχει τέτοιο σχέδιο, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να ζητήσει εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση, που περιλαμβάνουν τον τερματισμό μιας πιθανής διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την επιβολή επίσημου βέτο στην ικανότητα της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι σκόπιμα δημιούργησαν ένα σενάριο για να σύρουν τη Ρωσία σε πόλεμο και ότι αγνοούν τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια σχετικά με την Ουκρανία.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact