ΚΟΣΜΟΣ

Αμυντικός και οικονομικός «γάμος» Ιαπωνίας-Ινδίας


Ο ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η χώρα του σκοπεύει να διπλασιάσει τις επενδύσεις στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα έχει τη Δευτέρα στο Τόκιο συνομιλίες με τον ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόδι στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των δυο χωρών να προχωρήσουν στην αμυντική, οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, σε ένα περιφερειακό περιβάλλον όπου η Ινδία και η Ιαπωνία επιχειρούν να ακολουθήσουν τη δυναμική της Κίνας.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στη συνέχιση των κοινών θαλάσσιων ερευνών αλλά και των τριμερών ασκήσεων με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια συμφωνία για την ειρηνική μορφή της πυρηνικής συνεργασίας καθώς και η πώληση ιαπωνικών αντιδραστήρων στην Ινδία είναι επίσης στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών.

Οι πρωθυπουργοί Αμπε και Μόδι θα συζητήσουν ακόμη την προτεινόμενη εξαγωγή από την Ιαπωνία του αεροσκάφους αναζήτησης και διάσωσης US2 καθώς και της κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας στην Ινδία.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η χώρα του σκοπεύει να διπλασιάσει τις επενδύσεις στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανάπτυξη των υποδομών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, όπως το μετρό, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και τα βιομηχανικά πάρκα, θα είναι βασικοί τομείς των ιαπωνικών επενδύσεων στην Ινδία.

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι πραγματοποιεί στην Ιαπωνία την πρώτη επίσκεψη του εκτός της νότιας Ασίας από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact