ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» Βουδούρη και Παραστατίδη

Εξελίξεις στο θέμα των δύο ανεξάρτητων βουλευτών και στο σάλο που προκάλεσαν με τη χθεσινή τους ανακοίνωση περί χρηματισμού βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα» χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης που ήταν από αυτούς που δέχτηκε τη χθεσινή επίθεση, τους απάντησε από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Γλέζος και η κίνηση “Ενεργοί Πολίτες” ζητούν από τον κ.Τσίπρα να μην συμπεριλάβει τους δύο βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών. Η στάση του κ. Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών. Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο.

Και ο Γλέζος κατά των δύο βουλευτών

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της η κίνηση “Ενεργοί Πολίτες”, της οποίας ηγείται ο Μανώλης Γλέζος, βάλει κατά των κ. Βουδούρη και Παραστατίδη, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να μην τους περιλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος

Η ανακοίνωση

Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα.

Οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας; Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία.

Βολές από Αηδόνη

Ο Χρήστος Αηδόνης, κατά την ομιλία του στην Βουλή, εξέφρασε την «οργή» του, αποκάλεσε τους δύο βουλευτές «πολιτικά σκουλήκια», ενώ είπε ότι πλέον «δεν είναι συνάδελφοι» για αυτόν.

«Νοιώθω οργή. Νοιώθω μετά την ανάγκη απ’ τις καταγγελίες Βουδούρη και Παραστατίδη, που δεν είναι πια συνάδελφοι για μένα – η υιοθεσία απ’ τους λασπολόγους άθλιων επιχειρημάτων, προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατίας» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής και συνέχισε:

«Δεν ανέχομαι να με στιγματίζει κανείς για τις απόψεις μου. Πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται αρραγές εσωτερικό μέτωπο, συναίνεση και συνεννόηση, δεν μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος, δεν υπάρχον μαγικές λύσεις, κανείς δεν μπορεί μόνος του. Με την επιχειρηματολογία των αργυρώνητων, των κουμπαράδων των αποστατών, διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό. Εύχομαι η άθλια κωμωδία να μην εξελιχθεί στη μεγαλύτερη τραγωδία για τη χώρα. Λένε ως είναι αντιφατικό να μην ψηφίζεις Προϋπολογισμό και να ψηφίζεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα μπορούσα να τους απαντήσω, πως δεν είναι αντιφατικό, γιατί αν είμαι εγώ αντιφατικός, είναι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία».

Μετά από τη «φωτιά» που ξέσπασε στο πολιτικό σκηνικό οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές εξέδωσαν και τρίτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «δεν επιθυμούμε να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών. Κατόπιν τούτου, ανακαλούμε την πρώτη δήλωσή μας».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact