ΥΓΕΙΑ

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο των… singles

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βλέπουν συνεχώς τους γύρω τους να δημιουργούν σχέσεις και εσείς… παραμένετε στο ράφι;

Όσο κι αν είναι δύσκολο να παραδεχτεί κανείς ότι το φταίξιμο είναι μάλλον… δικό του, μια ομάδα ερευνητών από το Πεκίνο υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ο «φταίχτης» είναι μάλλον… τα ίδια τα γονίδια του ατόμου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αναγνώρισαν το «γονίδιο των singles» και μάλιστα, όπως επισημαίνουν όσοι φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να παραμένουν εκτός σχέσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της MailOnline, οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τη μείωση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο, το γονίδιο αυτό προκαλεί την αίσθηση της δυσφορίας όταν δημιουργεί κανείς στενούς δεσμούς, με αποτέλεσμα είτε να μη μπορεί να κάνει σχέση ή να οδηγείται από τον ένα χωρισμό στον άλλο.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Peking εξέτασαν δείγματα μαλλιών από 600 φοιτητές και ανέλυσαν το γονίδιο 5-HTA1, το οποίο «βγαίνει» σε δύο διαφορετικές εκδοχές.

Όσοι φέρουν την εκδοχή «G» είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι single, σε σχέση με αυτούς που είχαν την εκδοχή «C». Περίπου το 60% των πρώτων δεν είχαν σχέση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το δεύτερο γκρουπ ήταν στο 50%.
Επιπλέον, η σχέση αυτή δε μπορούσε να εξηγηθεί από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τις σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης και του πλούτου, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Το «κλειδί» γύρω από τα ευρήματα αυτά φαίνεται ότι είναι ο ρόλος που παίζει το γονίδιο 5-HTA1 στον εγκέφαλο. Όσοι φέρουν το «γονίδιο του single» (G), παράγουν λιγότερη σεροτονίνη, μια ουσία η οποία προάγει το αίσθημα της ευτυχίας.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι όσοι έχουν το συγκεκριμένο αλληλόμορφο γονίδιο δυσκολεύονται περισσότερο να έρθουν κοντά με άλλους. Ακόμη, είναι πιο πιθανό να είναι νευρωτικοί και να υποφέρουν από κατάθλιψη.

«Όπως η απαισιοδοξία και ο νευρωτισμός είναι επιζήμιοι στη δημιουργία, την ποιότητα και τη σταθερότητα μιας σχέσης, έτσι και αυτή η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του αλληλόμορφου γονιδίου G και των ψυχολογικών διαταραχών, μπορεί να μειώνει τις ευκαιρίες του φορέα για σύναψη σχέσης ή να οδηγεί στην αποτυχία αυτών» γράφουν οι ερευνητές στο Scientific Reports.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact