ΚΟΣΜΟΣ

Αναπόφευκτη η σύρραξη: Έτοιμος να ανοίξει πυρ ο ρωσικός στρατός

Μπαρούτι μυρίζει η νύχτα στην Ουκρανία αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Spectator Index το 80% του ρωσικού στρατού που βρίσκεται στα σύνορα του Ντονμπάς είναι σε θέση μάχης και «ready to go» (έτοιμο να ξεκινήσει).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρώσικα στρατεύματα βρίσκονται 5 έως 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Μάλιστα, ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον δηλώνει στο Associated Press, ότι οι ρωσικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας είναι «όσο έτοιμες μπορούν να είναι» για εισβολή, εάν τους δοθεί εντολή.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι η Ρωσία έχει περισσότερους από 150.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό Open σε πολλές περιοχές της επαρχίας Ντονμπάς ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου.

Το δημοσίευμα του Associated Press.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Ενίσχυση της ασφάλειας της Μαριούπολης, αποφάσισε το Κίεβο

Την ενίσχυση της ασφάλειας της Μαριούπολης, που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία περιοχή του Ντονμπάς, ανακοίνωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, Κίριλο Τιμοσένκο, είχε συνομιλίες νωρίτερα σήμερα με τους επικεφαλής των τοπικών διοικήσεων και των δημάρχων με αντικείμενο την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλο το ουκρανικό έδαφος, εκτός από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

«Φορτώνουν» με όπλα το Ντονέτσκ οι Ρώσοι – Φορτηγά με στρατιωτικό εξοπλισμό συρρέουν στην πόλη

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ακόμα μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες θεάθηκε να κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact