ΚΟΣΜΟΣ

Ανάρπαστο το βιβλίο της Τριερβελέρ


Μόλις στην πρώτη εβδομάδα πωλήσεων, με τιμή 20 ευρώ και τιράζ στα 200.000 αντίτυπα, έχει πουλήσει 145.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 131.000 αφορούν στην έντυπη έκδοση

Το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή (Merci pour ce moment)» στο οποίο στάζει φαρμάκι για τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, είναι αναμφίβολα μία λογοτεχνική και πολιτική έκπληξη. Μόλις στην πρώτη εβδομάδα πωλήσεων, με τιμή 20 ευρώ και τιράζ στα 200.000 αντίτυπα το βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, που εκθρονίστηκε όταν τα ερωτικά παιχνίδια του Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει πουλήσει 145.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 131.000 αφορούν στην έντυπη έκδοση.  Η ψηφιακή έκδοση έχει ξεπεράσει τις 14.000 λήψεις. 

«Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα για ένα βιβλίο το 2014», λέει ο Σεμπαστιέν Ρουόλ, επικεφαλής της επιτροπής βιβλίου της γνωστής εταιρείας έρευνας αγοράς «GFK». Για να βρείτε μια συγκρίσιμη εβδομάδα της εκτόξευσης, ήταν στις πωλήσεις των best-seller κόμικ και φαντασίας, όπως το Αστερίξ και ο Χάρι Πότερ. Μάλιστα, το βιβλίο βρίσκεται προς διάθεση στον κοινό χωρίς να έχει υπάρξει καμία διαφήμιση. Αλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν αχρείαστο, αφού τα όσα περιγράφει η Τριερβελέρ έχουν γίνει πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς. 

Ένα απόσπασμα που έκανε τον γύρο του κόσμου, είναι η τελευταία νύχτα της Τριερβελέρ με τον Ολάντ. «Μου διαβάζει την ανακοίνωση του χωρισμού για το γαλλικό πρακτορείο, 18 ψυχρές και αλαζονικές λέξεις, η καθεμία είναι σαν μια μαχαιριά. Σηκώνομαι και φεύγω ουρλιάζοντας. Επιχειρεί να με προλάβει να με πάρει στην αγκαλιά του. Δεν μπορούμε να χωρίσουμε έτσι. «Φίλησε με» μου λέει. Μου προτείνει να περάσουμε την τελευταία νύχτα μαζί. Απελευθερώνομαι με δύναμη, φεύγω χωρίς να γυρίσω πίσω, το πρόσωπο πλημμυρισμένο από δάκρυα», γράφει η πληγωμένη Γαλλίδα δημοσιογράφος.  

Σε άλλο σημείο, η ίδια περιγράφει πώς έγινε η επιβεβαίωση του παράνομου δεσμού του προέδρου από τον ίδιο. «Μού είπε ότι είναι αλήθεια» λέει η Βαλερί, ενώ αναφέρει πως ήταν και οι δύο καθισμένοι στο μεγάλο τους κρεβάτι, ο καθένας από τη μεριά του, χωρίς να αγγίζονται. «Τα βλέμματά μας δεν διασταυρώθηκαν καθόλου», γράφει ακόμα, ενώ σημειώνει πως και αυτή η συνάντησή τους έληξε με κλάματα από τη μεριά της. 

Ένας ακόμα ισχυρισμός της Τριερβελέρ, πάντως, έχει προκαλέσει αίσθηση στη γαλλική κοινωνία: «Η πίεση μου είναι πολύ χαμηλή, κατάλαβα τον λόγο αργότερα. Οι δόσεις των ηρεμιστικών είχαν πολλαπλασιαστεί για να με εμποδίσουν να πάω στην Τυλ. Δεν με θέλει εκεί. Οι φλέβες μου δεν άντεξαν την υπερδοσολογία», αναφέρει, υπονοώντας πως με εντολή του Γάλλου προέδρου, οι γιατροί αύξησαν την δόση των ηρεμιστικών που της χορηγούσαν ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο! 

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ισχυρίζεται, πάντως, ότι κι αφότου είχε ανακοινωθεί ο χωρισμός τους καθώς είχε αποκαλυφθεί ο κρυφός δεσμός του Ολαντ με την Γκαγιέ, εκείνος εξακολουθούσε να λέει στην προδομένη δημοσιογράφο ότι την αγαπούσε ακόμα. «Είναι βράδυ της 25ης Ιανουαρίου μετά την δημοσίευση της πράξης θανάτου της αγάπης μας μου στέλνει ένα ακόμα μήνυμα “Σου ζητάω συγνώμη γιατί σ αγαπάω ακόμη”. Εκλαψα με όλη την δύναμη της ψυχής μου. Την επομένη έφυγα για την Ινδία», γράφει, μεταξύ άλλων η Τριερβελέρ. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact