ΚΟΣΜΟΣ

Αναστολή της οικονομικής βοήθειας στη Νικαράγουα από πέρυσι επιβεβαίωσε ο Καναδάς

Αιτία της διακοπής της χρηματοδότησης οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η κυβέρνηση του Καναδά επιβεβαίωσε χθες ότι έχει αναστείλει από πέρυσι την οικονομική βοήθεια που χορηγούσε στη Νικαράγουα, εξαιτίας των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, κίνηση που η Οτάβα δεν είχε αποκαλύψει μέχρι χθες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων την πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα χτες το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, επικαλούμενο έγγραφο διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» με ημερομηνία περί τα τέλη Αυγούστου του 2018.

«Η κυβέρνησή μας ανησυχεί για την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικονομική επιβράδυνση στη Νικαράγουα. Υπό το φως αυτών των ανησυχιών, πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε την άμεση οικονομική βοήθεια στη νικαραγουανή κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι» δήλωσε η Μπρίτανι Φλέτσερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση  του Καναδά πάντως συνέχισε να υποστηρίζει «προγράμματα που εφαρμόστηκαν από ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς» και αφορούν ιδίως «τους πιο ευάλωτους» πολίτες της Νικαράγουας, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του καναδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι κατασταλτικές ενέργειες του προέδρου Ορτέγα εναντίον του λαού του είναι απαράδεκτες. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις διπλωματικές και πολιτικές επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας για να υποστηρίξουμε τον λαό της Νικαράγουας» πρόσθεσε.

Η αναστολή της οικονομικής βοήθειας αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, καθώς αναζωπυρωνόταν η βία μεσούσης της πολιτικής κρίσης στη Νικαράγουα, αλλά δεν ανακοινώθηκε, καθώς η Οτάβα ήθελε να ασκήσει διπλωματική πίεση διακριτικά, να δώσει τη δυνατότητα στη Μανάγκουα να αναθεωρήσει τη στάση της,  χωρίς να δημιουργηθεί η εντύπωση πως υπέκυπτε σε έξωθεν πιέσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBC.

Σημειώνεται ότι ο Καναδάς συγκαταλέγεται στους πέντε μεγαλύτερους χορηγούς άμεσης, διμερούς βοήθειας στη Νικαράγουα και το συνολικό ύψος του ποσού που προσφέρει ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια καναδικά δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλέστηκε το CBC.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact