ΥΓΕΙΑ

Αναχαιτίστηκε η απώλεια μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ αναφέρουν, ότι κατάφεραν για πρώτη φορά να αναχαιτίσουν την απώλεια της μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα έγινε σε ένα πολύ μικρό δείγμα ασθενών, μόλις 10 ατόμων και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, έδειξε ότι εννιά ασθενείς εμφάνισαν βελτίωση στη μνήμη τους μέσα στους πρώτους 3-6 μήνες της θεραπείας.

Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες είναι τα πρώτα, που υποδηλώνουν ότι μπορεί να αντιστραφεί η απώλεια της μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Έξι από τους ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν σταματήσει να εργάζονται, ή δυσκολεύονταν αρκετά με την εργασία τους, την εποχή που ξεκίνησε η έρευνα.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, όλοι τους ήταν σε θέση να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τη δουλειά τους κανονικά, με βελτιωμένη μάλιστα απόδοση.

Ο ένας ασθενής, που είχε διαγνωστεί στο τελευταίο στάδιο της νόσου δεν εμφάνισε βελτίωση μετά τη θεραπεία.

Ο Dr Dale Bredesen από το Κέντρο για την Έρευνα κατά του Αλτσχάιμερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα αυτή έρευνα θα ανοίξει το δρόμο για την πρώτη αποτελεσματική θεραπεία κατά της ασθένειας, από την πρώτη φορά που περιγράφηκε πριν από 100 χρόνια.

Η έρευνα περιελάμβανε ένα περίπλοκο πρόγραμμα 36 σημείων, με το συνδυασμό ολοκληρωμένης αλλαγής της διατροφής, διέγερσης του εγκεφάλου, βελτίωση της ποιότητας ύπνου, λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και βιταμινών και άλλα βήματα που επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τον Dr Bredesen, τα ευρήματα είναι «ενθαρρυντικά», ωστόσο όπως σημείωσε απαιτείται να γίνει μια πιο εκτεταμένη, ελεγχόμενη κλινική δομική. «Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η απώλεια μνήμης μπορεί να αντιστραφεί και οι βελτιώσεις στην υγεία των ασθενών να διατηρηθούν, αλλά τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να επαναληφθούν».

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Aging.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact