ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στην Καλιφόρνια με 631 αγνοούμενους

Στις πυρόπληκτες περιοχές αύριο ο Ντόναλντ Τραμπ- Δείτε τις φωτογραφίες

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες στα καμμένα στην Καλιφόρνια, καθώς η πολιτεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αριθμό – σοκ των αγνοουμένων, που έφτασαν τους 631, στην πλέον πολύνεκρη και καταστροφική πυρκαγιά που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή.

Οι νεκροί είναι πλέον 63 και οι αρχές αποδίδουν τον μεγάλο απολογισμό των θυμάτων στην απερίγραπτη ταχύτητα με την οποία οι άνεμοι εξάπλωσαν τη φονική πυρκαγιά, ειδικά στην πόλη Πάρανταϊς.

Σχεδόν 12.000 σπίτια και κτίρια, και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, έγιναν στάχτη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Αυτό που έμεινε πίσω είναι μία περιοχή – φάντασμα, άδεις εκτάσεις που ακόμα καπνίζουν, μαύρες, γεμάτες στάχτη και μπάζα.

Όπως εξήγησε ο σερίφης της περιοχής στο Reuters, οι συγγενείς των αγνοουμένων και των θυμάτων δίνουν δείγμα DNA για να επιταχυνθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως κάποιοι από τους αγνοούμενους δεν θα βρεθούν ποτέ.

Οι επιζώντες ζουν άλλοι φιλοξενούμενοι σε φίλους και συγγενείς κι άλλοι σε καταφύγια και καταυλισμούς πυρόπληκτων.

Οι Nicole και Eric Montague μαζί με την 16χρονη κόρη τους, ζουν με συγγενείς σε σπίτι με ένα δωμάτιο στην πόλη Chico- το οποίο πλέον μοιράζονται δεκαπέντε άνθρωποι και τα εννέα σκυλιά τους. Αφηγούνται το πόσο τους αιφνιδίασε η ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς. «Δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα» λέει ο Eric.

Η Nicole λέει πως έφυγε μόλις είδε το ταχυδρομικό κουτί του σπιτιού της να καίγεται ενώ άκουγε τις δεξαμενές προπανίου των γειτόνων της να εκρήγνυνται. Καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τη φωτιά με την κόρη της, τα πράγματα ήταν τόσο δραματικά που τηλεφώνησε στον άνδρα της για να τον αποχαιρετίσει. «Τον πήρα τηλέφωνο, του είπα πως δεν θα τα καταφέρω και πως τον αγαπώ» αφηγείται.

Της πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια για να συναντηθεί με πυρόπληκτους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact