ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πεντέλη – Η φωτιά πέρασε στην Λ. Μαραθώνος

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, Κώστας Σμέρος, έδωσε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της φωτιάς.

Αντιμέτωπη για ένα ακόμη καλοκαίρι με την πύρινη λαίλαπα είναι η Αττική, η οποία βλέπει τον εφιάλτη της Εύβοιας, της Βαρυμπόμπης και άλλων μεγάλων πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια να ζωντανεύει ξανά.

Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, όπου το Λεκανοπέδιο βρισκόταν στο επίπεδο 4 για επικινδυνότητα φωτιάς. Τη στιγμή, δε, που χώρες όπως Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται αντιμέτωπες με καταστροφικές πυρκαγιές.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, οπότε υπήρξαν αναφορές για φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, ωστόσο αμέσως δόθηκε εντολή να επιχειρήσουν όλες οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά προτού επεκταθεί.

«Η κατάσταση στην Παλλήνη είναι τραγική. Το πρόβλημα ξεκίνησε μετάσ τις 2.30 -3.00 το βράδυ. Τότε άρχισε να κατεβαίνει η φωτιά από την Πεντέλη και να γυρίσει πίσω. Ενώ πήγαινε δυτικά, πήγε προς Γέρακα και ανθούσα και στην Παλλήνη, μπήκε η φωτιά που ήταν στο Ντράφι. Έχει επηρεαστεί και καταστραφεί όλο το κομμάτι βορείως της Μαραθώνος και φτάνει μέχρι Γέρακα και Ανθούσα. Πολλά σημεία σε επίπεδο καταστροφικό», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, Κώστας Σμέρος.

«Είναι κατοικημένες περιοχές και σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο κομμάτι μεταξύ Γέρακα και Ανθούσας. Η Νέα Παλλήνη αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Από το πρωί επι8χειρούν τα εναέρια μέσα», συνέχισε.

«Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι αυτή την στιγμή όσο μπορώ να έχω πληροφόρηση. Στη Νέα Παλλήνη το πρόβλημα είναι μεγάλο το μέτωπο είναι ενεργό και επιχειρούν», κατέληξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact