ΚΟΣΜΟΣ

Ανήλικη εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της στο Μαρόκο

Βίαιη επίθεση από τον άνδρα που την είχε βιάσει και στη συνέχεια εξαναγκάστηκε να τον παντρευτεί δέχθηκε μια 17χρονη κοπέλα στο Μαρόκο όταν του ζήτησε διαζύγιο!

«Αφού αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της» πριν ένα χρόνο η Χάουλα, 17 ετών, δέχθηκε επίθεση το Σάββατο στο Μαρακές από τον σύζυγό της με «ένα ξυράφι», αφού του «ζήτησε διαζύγιο», σύμφωνα με την εφημερίδα Τελ Κελ, η οποία επικαλείται έναν αξιωματούχο της Μαροκινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χάουλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και έχει υποστεί «πολλαπλές χαρακιές», οι οποίες «την έχουν παραμορφώσει». Χρειάστηκε περίπου σαράντα ράμματα.

Σε ένα ρεπορτάζ του εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικού δικτύου αλ Ούλα ένας γιατρός του νοσοκομείου Ιμπν Τόφαϊλ του Μαρακές, ο Χάσαν Λάγμπουρι, εξήγησε ότι το θύμα δέχθηκε «περίπου 50 χτυπήματα στο πρόσωπο και περίπου είκοσι στα χέρια και τα μπράτσα της».

«Σου ορκίζομαι ότι κανείς δεν θα σε παντρευτεί μετά από εμένα», φέρεται να είπε ο δράστης.

Μαροκινές μη κυβερνητικές οργανώσεις σκοπεύουν να βοηθήσουν την κοπέλα να «ζητήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη», διευκρίνισε ο Όμαρ Αμπίμπ της Μαροκινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η υπόθεση αυτή επανέφερε στη μνήμη πολλών Μαροκινών την αυτοκτονία, τον Μάρτιο του 2012, της 16χρονης Αμίνα Φιλάλι, η οποία είχε επίσης αναγκαστεί να παντρευτεί τον βιαστή της.

Έπειτα από τον σάλο που είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Μαρόκου η υπόθεση της Φιλάλι, το κοινοβούλιο τροποποίησε τον Ιανουάριο το άρθρο του ποινικού κώδικα που επέτρεπε σε έναν βιαστή να αποφύγει τη δίωξη στην περίπτωση που παντρευτεί το ανήλικο θύμα του.

Παρόλα αυτά οι βουλευτές δεν έχουν ακόμη ψηφίσει έναν νόμο που να απαγορεύει, ή να θέτει περιορισμούς, στους γάμους ανηλίκων.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών ζητούν να απαγορευθούν οι γάμοι ανηλίκων, που το 2013 έφτασαν τους 35.000, ενώ δεν ξεπερνούσαν τους 20.000 πριν δέκα χρόνια.

Από την πλευρά της η μαροκινή κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των γάμων ανηλίκων μικρότερων των 16 ετών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact