ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για νέο Μπλακ άουτ

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, που ξεκίνησαν λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής οφείλονταν σε έκρηξη και φωτιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, επιτόπου προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Ωστόσο, το βασικό ερώτημα παραμένει γιατί δε λειτούργησαν οι ασφάλειες ώστε να περιοριστεί το γεγονός κι έφτασε το black out να επηρεάσει 1 εκατ. κόσμο σε Πελοπόννησο, Δυτική Αττική και περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας.

Είχαν παρουσιαστεί προβλήματα;

Κύριο ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με τα χρόνια που λειτουργεί ο συγκεκριμένος αυτοσχηματιστής και αν είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στο παρελθόν.

Ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ παραδέχεται ότι είναι παλιός, περίπου 30 ετών, και σε έκθεσή του λέει ότι πρέπει να αντικατασταθούν οι διακόπτες.

Επίσης, διαπιστώνεται ότι προκύπτουν θέματα συντήρησης του συστήματος τόσο σε Αττική όσο και σε Πελοπόννησο.

Να σημειωθεί πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 14 ΚΥΤ και αν γίνει μια αντίστοιχη ζημιά όπως η χθεσινή, θα επαναληφθεί σε λίγο καιρό το black out και χωρίς να επικρατούν ακραίες συνθήκες, δηλαδή χωρίς καύσωνα ή αυξημένη ζήτηση.

Ανοχύρωτο το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας

Τίναξε στον αέρα το σύστημα φύλαξης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το χθεσινό black out στην Αττική, με αποτέλεσμα το σημαντικότερο ίσως μουσείο της χώρας να μείνει ανοχύρωτο.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η υπουργός Πολιτισμού, μετέβησαν στο Μουσείο 100 αστυνομικοί προκειμένου να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Είναι τόσο σοβαρό το γεγονός και δημιουργεί σκέψεις για το τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον με την ασφάλεια των εκθεμάτων, που τη Δευτέρα πήγε εκεί η Λίνα Μενδώνη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα φύλαξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «τυφλώθηκαν» οι κάμερες ασφαλείας και δε φαίνεται να λειτούργησε η γεννήτρια που υπάρχει στον Μουσείο. Κάτι που σημαίνει ότι για αρκετή ώρα τα μοναδικά και μεγάλης αξίας εκθέματα είχαν μείνει απροστάτευτα.

Όμως, η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας δημιούργησε ένα «τείχος» ασφαλείας.

Το υπουργείο Πολιτισμού διέταξε να πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις για τη λειτουργία των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact