ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν 3.500 θέσεις εργασίας στο χώρο της υγείας

Με διαδοχικές προκηρύξεις θα καλυφθούν το επόμενο διάστημα 3.500 θέσεις στον χώρο της υγείας. Πρόκειται για θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ειδικών κατηγοριών προκειμένου να περιοριστούν οι ελλείψεις σε διάφορες υπηρεσίες του συγκεκριμένου χώρου.

Θέμα ημερών θεωρείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η έκδοση προκήρυξης για την τοποθέτηση 400 ιατρών για τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας υγείας, δηλαδή των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα «Νέα» επίσης θα προκηρυχθούν 1.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Μέσω των προσλήψεων αυτών θα καλυφθούν ανάγκες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στα χέρια της ανεξάρτητης Αρχής (ΑΣΕΠ) βρίσκεται το αίτημα για προκήρυξη, που θα αφορά την πρόσληψη 200 διασωστών στο ΕΚΑΒ για τη στελέχωση και λειτουργία των ασθενοφόρων.

Για τις ανάγκες του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, του ΠΕΔΥ, προωθείται η τοποθέτηση στις διάφορες μονάδες του 900 επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντιάτρων. Με την ανακοίνωση της προκήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση δηλώνοντας τις προτιμήσεις τους.

Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη που αναμένεται να συμπληρώσει τον αριθμό των 3.500 προσλήψεων είναι αυτή των 1.000 οικογενειακών ιατρών, για την οποία προωθείται ήδη νέο πλαίσιο προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος θεσμός και για τον λόγο αυτό αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, θα προσληφθούν γενικοί ιατροί και παθολόγοι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact