ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιξε η διαπραγμάτευση για την απεμπλοκή από το ΔΝΤ -Λαγκάρντ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον η ελληνική αντιπροσωπεία με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και η οποία εντάσσεσται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς Μνημόνιο».

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε ότι είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κα Λαγκάρντ. Οπως είπε, η επικεφαλής του ΔΝΤ του έδωσε τα συγχαρητήριά της για την μεγάλη πρόοδο που κατέβαλε η Ελλάδα ενώ συνέστησε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε αυτές να γίνουν κτήμα του ελληνικού λαού.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κυρία Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ’ αυτό που πάμε να πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης. 

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Χαρδούβελη και της κυρίας Λαγκάρντ συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας και από πλευράς του ΔΝΤ ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Οι δυο επόμενοι βασικοί σταθμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από νωρίς, η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του «ξεκάθαρου στόχου» που έθεσε η κυβέρνηση και για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς Μνημόνιο».

Δυο «βασικοί σταθμοί» για το επόμενο διάστημα θεωρούνται τα στρες τεστ των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης και για τους οποίους πιστεύεται ότι η Ελλάδα «θα ανταπεξέλθει» και θα «προχωρήσει μπροστά».

Σήμερα, ολοκληρώνονται και οι εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η επόμενη ετήσια σύνοδος, τον Οκτώβριο του 2015, θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact