ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες μετά από έφοδο για το μακελειό στο Παρίσι -Ενας ύποπτος νεκρός [εικόνες]

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Βρυξέλλες από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η αστυνομία δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έρευνας που σχετίζεται με το μακελειό στο Παρίσι.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό, με έναν ύποπτο να πέφτει νεκρός και τουλάχιστον δύο να διαφεύγουν ακόμη- αν και οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα είναι συγκεχυμένες- ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Η επιχείρηση έγινε από τη γαλλική και τη βελγική αστυνομία.

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες παραμένει σε εξέλιξη», δήλωσε αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιχείρηση, ενώ δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε, την πληροφορία των βελγικών ΜΜΕ για το θάνατο ενός υπόπτου και ότι δύο διαφεύγουν.

Ο ένας ύποπτος τρομοκράτης σκοτώθηκε «έχοντας ένα καλάσνικοφ στο πλευρό του», σύμφωνα με την Telegraph. Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε άλλες δύο φορές, μισή ώρα μετά από την αρχική επιχείρηση των αρχών στο ήσυχο προάστιο Φόρεστ, νότια της βελγικής πρωτεύουσας.

«Η αστυνομία δέχθηκε πυρά», είπε ο Ερικ βαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι η έρευνα στο Φόρεστ «ήταν σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι».

Τουλάχιστον ένας ύποπτος διέφυγε από τη σκεπή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ένας ακόμη παρέμενε εντός του κτιρίου, έχοντας τουλάχιστον ένα αυτόματο όπλο. Αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο τελευταίος σκοτώθηκε. «Μία σορός βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι», ανέφερε ο βαν ντερ Σιπτ. Σύμφωνα με το BFMTV, ο ένοικος του διαμερίσματος είχε εμπλακεί στην οργάνωση του χτυπήματος στο Παρίσι.

Η περιοχή γύρω από το κτίριο στο οποίο έγινε η επιχείρηση αποκλείστηκε. Σχολεία έκλεισαν, δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Οι αστυνομικοί ανέμεναν ότι το διαμέρισμα, στο οποίο θα έκαναν την έρευνα, ήταν άδειο, όταν ξαφνικά δέχθηκαν πυροβολισμούς. Οι γαλλικές και βελγικές αρχές αναζητούν ακόμη τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον εγκέφαλο για το αιματοκύλισμα στο Παρίσι, ο οποίος εθεάθη τελευταία φορά στις Βρυξέλλες, λίγο μετά από τις επιθέσεις.

Ομως, η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει άμεση σχέση με τον Αμπντσελάμ. «Στόχος της επιχείρησης ήταν άνθρωποι που συνδέονται με έναν ή περισσότερους από τους 11 Βέλγους που έχουν συλληφθεί», ανέφερε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact