ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντιστρατήγος Ταμουρίδης: ΤΟΥΡΚΟΙ που ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ!

Τον τελευταίο καιρό, με απειλητικό και λυσσώδη τρόπο, απαιτείτε την «αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου, επικαλούμενοι δήθεν τις διεθνείς συνθήκες, από τις οποίες διαβάζετε ότι θέλετε και επικαλείστε ότι σας συμφέρει.

Όταν οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν πχ το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, εσείς μονομερώς απορρίπτετε αυτό το δικαίωμα και το θεωρείτε αφορμή πολέμου (casus belli).

-Μην ξεχνάτε ότι για τα νησιά του Αιγαίου, εκτός από την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, υπάρχει και η Συνθήκη του Μοντρέ το 1936 για τα στενά, που ανατρέπει αυτήν της Λοζάνης στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και η Συνθήκη των Παρισίων το 1947, μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, που παραχωρεί τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, για την οποία εσείς ως μη συμβαλλόμενο μέρος δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε!

-Μην μας πείτε πάντως ότι ενδιαφέρεστε για την τήρηση της Συνθήκης της Λοζάνης, γιατί θα βάλουμε τα γέλια! Εσείς που γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια πλήθος διεθνών συνθηκών και αποφάσεων του ΟΗΕ δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για αυτές.

-Αφού νοιάζεστε για την τήρηση των Διεθνών Συνθηκών γιατί έχετε γεμίσει με στρατό και οπλικά συστήματα την Ίμβρο και την Τένεδο; Γιατί γεμίσατε τα δύο αυτά Ελληνικότατα νησιά με χιλιάδες εποίκους, ενώ η Συνθήκη της Λοζάνης προβλέπει ειδική αυτονομία και ειδικά δικαιώματα στους εκεί ντόπιους κατοίκους;

-Διαλύστε την 4η Στρατιά που έχετε απέναντι από τα νησιά μας, αποσύρετε τα στρατεύματα από την Ίμβρο και Τένεδο, αποδώστε τα αυτονομιστικά δικαιώματα στους Έλληνες κατοίκους, αποσύρετε τους εποίκους από τα νησιά αυτά, ξεγράψτε από τα όνειρά σας την «γαλάζια πατρίδα» και αποσύρετε το casus belli!

Αφού τα κάνετε αυτά, προσεγγίστε την Ελλάδα με σεβασμό στην ιστορία και με ειρηνική διάθεση. Αυτό είναι το μέγιστο όφελος των δυο λαών μας.

Και μια τελευταία επισήμανση:

Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελλάδα στους αιώνες!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact