ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για το debate

Αντίστροφη μέτρηση για το debate

Μετά από εξι χρόνια τηλεοπτικής απουσίας το προεκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών επιστρέφει στις οθόνες μας σημερα τις 9.00 το βράδυ.

Όλα πλέον είναι έτοιμα για την αυριανή αναμέτρηση στο στούντιο της ΕΡΤ. Τεχνικοί και δημοσιογράφοι εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε η αναμέτρηση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Το μεσημέρι έγινε στα γραφεία της ΕΡΤ η σύσκεψη (φωτό) των δημοσιογράφων που θα μετάσχουν στο ντιμπέιτ προκειμένου να καθοριστούν τα διαδικαστικά θέματα – σειρά παρουσίας και υποβολής ερωτήσεων, κατανομή θεματικών ενοτήτων, συντονισμός σε χρόνους κ.λπ., ενώ έτοιμο είναι και το σκηνικό (φωτό) στο οποίο θα γίνει αύριο το βράδυ, στις 9, η τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά αρχηγών.

Πρώτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έφτασε η Μαρία Χούκλη κι ακολούθησαν η Όλγα Τρέμη, η Μάρα Ζαχαρέα, η Σία Κοσιώνη, ο Αντώνης Σρόιτερ κι ο Μάκης Γιομπαζολιάς. Οι δημοσιογράφοι, αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με τους κανόνες που έχει ορίσει η διακομματική επιτροπή και με το πρωτόκολλο της τηλεμαχίας, ενώ εισερχόμενοι του Ραδιομεγάρου δεν έκαναν καμία δήλωση.

Το ντιμπέιτ θα δοθεί σε διακαναλική μετάδοση από 7 τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος, ενώ τις ερωτήσεις θα υποβάλουν οι εξής δημοσιογράφοι:

* Ολγα Τρέμη για το Mega

* Μαρία Χούκλη για τον ANT1

* Αντώνης Σρόιτερ για τον Alpha

* Mάρα Ζαχαρέα για το Star

* Σία Κοσιώνη για τον Skai

* Μάκης Γιομπαζολιάς για το E TV

H σειρά με την οποία θα καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθοριστεί από την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους, δηλαδή:

* Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

* Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΝΔ

* Παναγιώτης Λαφαζάνης Λαϊκή Ενότητα

* Σταύρος Θεοδωράκης Ποτάμι

* Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ

* Πάνος Καμμένος Ανεξάρτητοι Ελληνες

* Φώφη Γεννηματά ΠΑΣΟΚ
Το ντιμπέιτ θα ανοίξει με ερώτηση της Όλγας Τρέμη προς τον Αλέξη Τσίπρα. Η δημοσιογράφος του mega θα κάθεται απέναντι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Η σειρά που θα κάθονται οι δημοσιογράφοι είναι η εξής: Όλγα Τρέμη, Αντώνης Σροϊτερ, Μαρία Χούκλη, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Μάκης Γιομπαζολιάς.

Στην πρώτη ενότητα που αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την ανεργία οι ερωτήσεις θα γίνουν ως εξής: Η Όλγα Τρέμη θα ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σροϊτερ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Μαρία Χούκλη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Μάρα Ζαχαρέα τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Σία Κοσιώνη τον Δημήτρη Κουτσουμπά, ο Μάκης Γιομπαζολιάς τον Πάνο Καμμένο και η Όλγα Τρέμη την Φώφη Γεννηματά.

Η συζήτηση θα γίνει σε 6 θεματικούς κύκλους, ενώ για πρώτη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και ο ένας στον άλλον.

Σήμερα το μεσημέρι οι τεχνικοί ολοκλήρωσαν το στήσιμο του ειδικά κατασκευασμένου σκηνικού στο στούντιο 3 στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου απ’ όπου κανονικά μεταδίδεται η «Αθλητική Κυριακή».

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προετοιμαστεί για το debate στο γραφείο του Διονύση Τσακνή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο γραφείο του Λάμπη Ταγματάρχη, ο Πάνος Καμμένος στο γραφείο του συμβούλου ενημέρωσης, η Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του νομικού συμβούλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο γραφείο των τεχνικών υπηρεσιών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο γραφείο διεύθυνσης ραδιοφώνου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στο γραφείο του γενικού συντονιστή τηλεόρασης κι οι δημοσιογράφοι στο γραφείο του Κώστα Χαλβατζάκη.

Το τελευταίο debate

Από το τελευταίο debate έχουν περάσει έξι χρόνια. Το 2009 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήρθε σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, που διαβεβαίωνε πως… «λεφτά υπάρχουν».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact