ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντωνοπούλου: Τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να παραταθούν

«Προς το παρόν δεν γίνεται το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει για παραπάνω»

«Τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους δε μπορούν να παραταθούν. Φυσικά θα θέλαμε να παραταθούν, όμως, το θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το οποίο τα χρηματοδοτεί, δεν το επιτρέπει», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κ. Αντωνοπούλου, που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είχε επαφές με τους εκπροσώπους δημοτικών Αρχών για το θέμα. «Παρότι είναι ποθητός στόχος να είναι, όχι πέντε μήνες , αλλά παραπάνω, προς το παρόν δε γίνεται το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει για πάνω από πέντε μήνες, άρα δε μπορούν να παραταθούν αυτά τα προγράμματα», σημείωσε, στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως διευκρίνισε, είναι να εξετάσει «από ποια άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και πώς θα συνδυάσουμε τους πόρους, οι οποίοι εισρέουν στη χώρα μας μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο». «Ξέρω ότι η αγωνία είναι πολύ μεγάλη, αλλά πραγματικά η συνεργασία μας με τα άλλα υπουργεία, σαν υπουργείο Εργασίας, είναι άριστη και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το καινούριο επιχειρησιακό του ΕΣΠΑ 2014-2020 , πώς ακριβώς μπορούμε να συντονίσουμε τους υπάρχοντες πόρους για την υποστήριξη των ανέργων», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά στοιχεία για τους ανέργους η αν.υπουργός ανέφερε ότι τόσο από τα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και από αυτά που καταγράφει ο ΟΑΕΔ, αλλά και το σύστημα της Εργάνης, για τις προσλήψεις- απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προκύπτει μία υποχώρηση των ποσοστών της ανεργίας. «Όσον αφορά την Εργάνη από Ιανουάριο 2015 έως σήμερα έχει προσλάβει- λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσλήψεις και όλες τις απολύσεις- καθαρά ο ιδιωτικός τομέας, έχει δημιουργήσει πάνω από 110.000 καινούριες θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Σχετικά με τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την υποστήριξη των ανέργων η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι δε σχεδιάζονται μόνο για να καλύψουν τις εισοδηματικές ανάγκες, ή για να τους εξασφαλίσουν μία βραχυχρόνια ενασχόληση σε κάποιον Δήμο, αλλά και για να «τους βοηθούν να κρατήσουν κάποια επαφή με το γνωσιακό αντικείμενο και την προηγούμενη εμπειρία που είχαν, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές τους, ώστε όταν προκύψουν οι νέες θέσεις εργασίας -για παράδειγμα οι 110.000- 112.000 που προέκυψαν φέτος- να είναι σε θέση κι εκείνοι να συμμετέχουν να πάρουν τη θέση εργασίας που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact