ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ. Κακλαμάνης: Στην τούρλα του Σαββάτου αλλάζουν τις ρυθμίσεις για το πόθεν έσχες


Ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν από την Βουλή «εν κρυπτώ» ουσιαστικώς, ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο;, τονίζει

Στο «αντάρτικο» για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα «πόθεν έσχες» βγαίνει ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν μετέχει στο Β’ Τμήμα Διακοπής στις εργασίες του οποίου εντάσσεται και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου γι αυτό και σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «Είναι προφανές ότι τα μέλη του Β’ Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής δεν μπορεί να αποδεχθούν ούτε τη μεθόδευση περί «προαπαιτούμενου», ούτε να συνεχίζεται η συγκάλυψη των πεπραγμένων όσων έβαλαν «το δάκτυλο στο μέλι» ή όσων επιθυμούν να συνεχίζουν κι αυτοί ανενόχλητοι».

Πιο αναλυτικά ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει: «Στο  “πολυνομοσχέδιο”» με τα «προαπαιτούμενα» από την «τρόικα» προστέθηκαν, ως «προαπαιτούμενα» κι αυτά, 10 άρθρα με τα οποία επιχειρείται αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας για το περίφημο «πόθεν έσχες».

Όμως, όπως μας διαβεβαίωσαν οι πρώην και νυν υπουργοί Οικονομικού κύριοι Ιωάννης Στουρνάρας και Γκίκας Χαρδούβελης, τέτοιο αίτημα ουδέποτε έθεσε η «τρόικα» των δανειστών μας!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν από την Βουλή «στην τούρλα του Σαββάτου», «εν κρυπτώ» ουσιαστικώς, ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο; Προφανώς, όσοι φροντίζουν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων υπουργοί κλπ. Μάλιστα, είχαν το θράσος να «διαρρεύσουν» σε δημοσιογράφους ότι, τάχα, ο προβλεπόμενος αυτός έλεγχος από το νόμο 4065/2012, που ψήφισε ομοφώνως η Βουλή της προηγούμενης περιόδου, έχει…. ολοκληρωθεί! Και ότι για τους 400 υπόχρεους στον έλεγχο πολιτικούς δεν βρέθηκε τίποτε άξιο λόγου!. Ειδικούς λόγους έχουν και όσοι ενοχλούνται από τους ελέγχους που πραγματοποιεί στα «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστών, εκδοτών κ.α. η Αρχή κατά του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», υπό τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Με τις «αλλαγές» στην ισχύουσα νομοθεσία, παραμερίζεται η Αρχή αυτή και η αρμοδιότητα μεταφέρεται σε μια νεοσυνιστώμενη (!) επιτροπή από δύο βουλευτές, δύο δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact