ΕΛΛΑΔΑ

«Απειλούν του εργαζόμενους πως αν δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν»

Ανάλογες πιέσεις δέχονται αρκετοί εργαζόμενοι και στην εστίαση.

Πολλές είναι οι καταγγελίες, που κάνουν λόγο για απειλές από εργοδότες σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, στον χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Αρκετοί μας λένε ότι πιέζονται για απολύσεις σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει καμία καταγγελία μέχρι στιγμής επειδή δεν υπάρχει και κάποια απόλυση. Αυτό που υπάρχει έντονα είναι οι απειλές», δηλώνει συγκεκριμένα στο cretapost.gr, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, Μιχάλης Ριζικιανάκης υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι βιώνουν μία κατάσταση ταραχής:

«Ζούμε σε μία κατάσταση αναταραχής ως προς το θέμα του εμβολιασμού. Όπως καταλαβαίνετε δεν ανταποκρίνονται όλοι θετικά στα ερεθίσματα της εποχής γι’ αυτό και υπάρχουν δύο ειδών επιχειρηματιών. Υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να παροτρύνουν τον εργαζόμενο να πάει να εμβολιαστεί και υπάρχουν κι εκείνοι που απειλούν.

Δηλαδή υπάρχουν περιστατικά επιχειρηματιών στον τομέα του επισιτισμού και τουρισμού που απειλούν τους εργαζόμενούς τους πως αν δεν εμβολιαστούν θα απολυθούν».

Μάλιστα ο ίδιος -δικαιολογημένα- κατηγορεί την κυβέρνηση ισχυριζόμενος πως ουσιαστικά έχει αφήσει απροστάτευτους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που καθημερινά γίνονται δέκτες απειλών για θέματα που είναι αντισυνταγματικά:

«Όταν η Πολιτεία αφήνει και διαρρέουν πράγματα που δεν είναι νομοθετημένα η κάθε διαρροή γίνεται σκοπιμότητα. Αν δεν έχεις σκοπό να νομοθετήσεις μία υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, τότε μην αφήνεις να αιωρούνται ιδέες και θέσεις που ο καθένας μπορεί να πατήσει πάνω σ’ αυτούς χωρίς λόγο.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει γιατί όντως αυτό είναι το όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό. Εμείς κινούμαστε εξαρχής σ’ αυτή την κατεύθυνση κι είχαμε ζητήσει και προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Ωστόσο, αν θέλεις να κάνεις κάτι νομοθέτησέ το και βγάλε το πλάνο, όπως έγινε με τους υγειονομικούς. Όταν αφήνεις φλου τα πράγματα, τότε δίνεις τη δυνατότητα στον κάθε επιχειρηματία να απειλεί με την πρώτη ευκαιρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, το 60% των εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Θεωρώ πως μέχρι τέλος του Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί πλήρως. Προσδοκούμε βέβαια πως το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχει εμβολιαστεί το 70% με 75% των εργαζομένων».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact