ΚΟΣΜΟΣ

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ ύστερα από κοινή συνάντησή τους και ξεχωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων που έληξαν αργά τη νύκτα.

Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις οργανώσεις, αποφάσισαν ομόφωνα η απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινώσουν σχέδιο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου. Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεων του.

Ερωτηθείς εάν θα επιδιωχθεί η αγορά υπηρεσιών, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί τηλεφωνούν στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να απεργήσουν. Ο κ. Χαμπιαούρης διερωτήθηκε γιατί η δημοτική εκπαίδευση κατέρχεται σε απεργία από τη στιγμή που με την απόφαση που λήφθηκε σε συνεδρία των τριών οργανώσεων με τριμελή υπουργική επιτροπή στης 6 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι έλαβαν περισσότερα από αυτά που ζητούσαν.

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε την πρόθεση να εμπλακεί σε διάλογο και δεν είναι η πλευρά που επέδειξε «ετσιθελισμό».

Οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφασή τους επισημαίνοντας ότι λήφθηκε με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας. Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών, όπως φαίνεται από μηνύματα πολιτών, είναι δυσαρεστημένη με τους εκπαιδευτικούς και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις απαιτήσεις τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact