ΑΠΟΨΕΙΣ

Απέτυχε το σχέδιο εισβολής του Ερντογάν στον Έβρο

Στις 24 Φεβρουαρίου 2020 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει σε νησιά μας του Β.Α. Αιγαίου δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και δυο “αύρες” ρίψης νερού, προκειμένου να καταστείλει την “επαναστατική” διάθεση των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, που αντιδρούσαν στην κατασκευή κλειστών κέντρων για τους παράνομους εισελθόντες αλλοδαπούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr

Οι οποίοι (κάτοικοι) παντί τρόπω προσπάθησαν να αποτρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης, επιστρατεύοντας τρακτέρ, απορριμματοφόρα, ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά! Οι δε τοπικοί άρχοντες έδειξαν από την πρώτη στιγμή την απροθυμία τους να συνταχτούν με την απόφαση της κυβέρνησης!

Έτσι μοιραία η σύγκρουση νησιωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν απόλυτα μετωπική! Μάχη σώμα με σώμα!

Η άστοχη ενέργεια της κυβέρνησης “επαναστάτησε” το σαλεμένο μυαλό του Ερντογάν…

Έχουν ειδικότεροι εμού, καταμαρτυρήσει ότι ο Τούρκος Σουλτάνος είναι παράφρονας, ένα άτομο ψυχικά διαταραγμένο, που ωστόσο καταφέρνει και επιβιώνει στην ηγεσία της Τουρκίας επί πολλά χρόνια!
Όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργεί στο “άρρωστο” μυαλό του την επανασύσταση της νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας! Που βεβαίως περνάει μέσα από την Ελλάδα.

Αυτό το αρρωστημένο σχέδιό του, το εξυπηρέτησαν οι πόλεμοι στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη! Ο Ρ. Τ. Ερντογάν επεδίωξε εκμεταλλευόμενος τα μεταναστευτικά προβλήματα που γέννησαν αυτοί οι ολέθριοι πόλεμοι, να “γεμίσει” τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου μας και τα Δωδεκάνησα – υπό την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ – με ροές παράνομων μεταναστών!

Δημιουργώντας έτσι ισλαμικούς θύλακες στις ευαίσθητες δομές των νησιών μας, που με την πάροδο των ετών, έφτασαν σε κάποια από αυτά τα νησιά μας, σε αριθμό να είναι όσοι με τους γηγενείς Έλληνες!

Φαντάζομαι θυμόσαστε πόσες και πόσες φορές, έκανα αναφορές σε άρθρα μου – σύμφωνα με ακριβείς πηγές μου – πως πλήθος σκληρών τζιχαντιστών φτάνουν στα νησιά μας, ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες!

Είδηση, πληροφορία που υιοθέτησαν ακολούθως και Υπουργοί της σημερινής κυβερνήσεως!

Έτσι για τον Ρ. Τ. Ερντογάν, η τουλάχιστον ανόητη ενέργεια της κυβέρνησης, της μετωπικής σύγκρουσης δηλαδή, των ΜΑΤ με τους κατοίκους των νησιών μας, ήταν βούτυρο στο ψωμί του, αφού επεδίωκε τη σπίθα που θα του έδινε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα!

Ο οποίος – όπως ήδη το είχα γράψει, σύμφωνα με ενημέρωση πηγής μου – θα ξεσήκωνε τους παράνομους μετανάστες των Hot Spot των νησιών μας, με προφανή στόχο να χυνόταν αίμα και να έκανε επέμβαση προκειμένου – τάχατες – να τους προστατέψει, αυτός ο πατριάρχης των Ισλαμιστών!

Κατασκευή fake news από την Τουρκία και πληρωμένα ξένα Μέσα…

Όμως, παρ΄ ότι η ελληνική κυβέρνηση – ευτυχώς πολύ έγκαιρα – αντιλήφθητε το λάθος της, που οδηγούσε σε εσωτερική αναταραχή, το σχέδιο του Τούρκου Σουλτάνου δεν άλλαξε! Και αυτό το σχέδιο είχε και έχει ως απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, με πτώση της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε η επιθυμητή από τον ίδιο επίθεσή κατά της Ελλάδος να εύρισκε την χώρα μας αδύναμη και χωρίς ισχυρή κυβέρνηση!

Έτσι στις 28 Φεβρουαρίου προχώρησε στο plan B του δόλιου σχεδίου του! Προσπάθησε να παραβιάσει τα χερσαία σύνορα της Ελλάδος στον Έβρο, συγκεντρώνοντας εκεί χιλιάδες μετανάστες! Αλλά το αρραγές μέτωπο κυβέρνησης, Στρατού, Αστυνομίας και λαού, επέδειξε μεγάλη αντοχή και αποφασιστικότητα και σμπαράλιασε το σχέδιο του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Έτσι ως επόμενο βήμα χρησιμοποίησε την απόσυρση των γυναικόπαιδων από το φράγμα του Έβρου, ενισχύοντάς το όμως με χίλιους άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων! Αυτή η κίνηση ήταν η πρώτη αποκάλυψη του δόλιου σχεδίου του Τούρκου Σουλτάνου κατά της Ελλάδος!

Ωστόσο αυτή η αποτυχία εκπλήρωσης του σκοπού του, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλεί συνεχώς με δηλώσεις, αυτός και οι υψηλοί αξιωματούχοι του, προκειμένου να πείσουν τη διεθνή γνώμη ότι η Τουρκία έχει δίκιο, μη διστάζοντας να κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις (fake news), για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα δεν σέβεται και καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των “μεταναστών”!

Στην εργαλειοθήκη προπαγάνδας του Ρ. Τ. Ερντογάν μπήκε και η Αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία στις 10 Μαρτίου δημοσίευσε με τίτλο: “Νιώθουμε σαν ζώα”, την τάχατες αγανάκτηση των “μεταναστών” για την κατάσταση που βιώνουν στα Ελληνοτουρκικά σύνορα! Κατασκευάζοντας και ψεύτικη είδηση περί δήθεν μυστικού κέντρου κράτησης, όσων περνούν τον Έβρο και συλλαμβάνονται από τις Ελληνικές Αρχές!

«…Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες δηλώνουν σε συνεντεύξεις τους ότι τους συνέλαβαν, τους πήραν όλα τα υπάρχοντα, τους χτύπησαν και τους έστειλαν στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο ή να μιλήσουν σε δικηγόρο, με μια παράνομη διαδικασία γνωστή ως επαναπροώθηση!

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως τουλάχιστον τρεις μετανάστες έχουν πυροβοληθεί και σκοτωθεί, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Από όταν δηλαδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα της Τουρκίας επιτρέποντας σε χιλιάδες πρόσφυγες να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο…»!

Αλλά πηγή μου, ψάχνοντας το ζήτημα με διαβεβαίωσε ότι, αυτό το θέμα πρωτοβγήκε σε ένα Μέσο της Σκωτίας και στη συνέχεια αναταράχτηκε από την New York Times, προφανώς με το αζημίωτο! Αφού όπως μου είπε η πηγή μου, όλο αυτό το σκηνικό προώθησης της τούρκικης προπαγάνδας υποκινείται συντονισμένα και χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος!

Προμηνύεται το τέλος του Ρ. Τ. Ερντογάν…

Βέβαια ο Ρ. Τ. Ερντογάν συνεχίζει την προκλητικότητά του κατά της Ελλάδος, επιδιώκοντας ένα θερμό επεισόδιο! Και είναι πιο επικίνδυνος τώρα που είναι πολύ εκνευρισμένος από τη σθεναρά ελληνική αντίσταση, κλιμακώνοντας την ένταση στην περιοχή! Αυτό υποδηλώνεται από την χαμηλή υπερπτήση στην περιοχή του Έβρου δυο τούρκικών F – 16, προκειμένου να καμφθεί το ηθικό μας! Αυτό υποδηλώνεται και από την ηθελημένη παρενόχληση – πρόσκρουση τουρκικής ακταιωρού κατά περιπολικού ελληνικού σκάφους στην Κω!

Στην νήσο Κω, που έχω επανειλημμένως αρθρογραφήσει, τροφοδοτώντας με φοβερές αποκαλύψεις τις ελληνικές αρχές, πως είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία – στόχος της επιθετικότητας του Τούρκου Σουλτάνου!

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο Τούρκος ταραξίας της Μεσογείου, τώρα που υπέστη διπλωματική πανωλεθρία από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν στη Συρία κατά την πρόσφατη συνάντηση των δυο ηγετών για την κατάπαυση του πυρός, μετρώντας ωστόσο ήδη πολλές απώλειες εκατοντάδων στρατιωτών του! Σε αυτήν την αναμονή της συνάντησης, όπου ο Βλαδιμίρ Πούτιν του έκανε καψόνι, αφού ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου περίμεναν κάποια λεπτά για να ανοίξει η πόρτα της συναντήσεως!

Εκεί λοιπόν διακρίναμε έναν κουρασμένο, έναν απογοητευμένο Ρ. Τ. Ερντογάν! Έτοιμο να καταρρεύσει! Μια συνάντηση που ανέδειξε τα υπερκέρδη του Μπασάρ αλ Άσαντ σε στρατηγικά σημεία της Συρίας!
Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο Ρ. Τ. Ερντογάν από τη στιγμή που τα σχέδια του με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Φαγέζ αλ Σάρατζ) οδεύουν προς καταστροφή, αφού κυριαρχεί στη Λιβύη ο φιλέλληνας Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ!

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο Τούρκος Σουλτάνος, τώρα με την επανεκλογή στο Ισραήλ τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος έχει όραμά του την καταστροφή της Τουρκίας και τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους!

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο σαλεμένος Ερντογάν, τώρα που αποκαθηλώνεται και στο εσωτερικό της Τουρκίας! Που αμφισβητείται ευθέως για τους χειρισμούς του, από εχθρούς και φίλους!

Όπου μέσα στην τουρκική Βουλή, άρχισαν να πέφτουν γροθιές και ύβρεις μεταξύ Ισλαμιστών και Κεμαλικών! Οι οποίοι τον καταγγέλλουν για εθνική υποτέλεια! Που πολλοί ισχυρίζονται ότι σε μερικούς μήνες θα έχει την τύχη του Ρουμάνου Τσαουσέσκου στο χρυσό παλάτι του!

Γι΄ αυτό η ελληνική Πολιτεία δεν πρέπει στιγμή να εφησυχάζει!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact