ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες αποκαλύψεις: «Δεν σκότωσαν τυχαία τους Έλληνες οι Ουκρανοί»

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχώρησε το Ρωσικό σάιτ Vzglyad (Взгляд).

Χθες ως γνωστόν, νεκροί έπεσαν από πυρά ουκρανών δύο Έλληνες ομογενείς στο Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Τι αναφέρει το Vzglyad:

«Η Ελλάδα, η οποία πρόσφατα ζήτησε άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκειμένου να «υπερασπιστεί την Ουκρανία», τώρα απαιτεί απάντηση από το Κίεβο για το περιστατικό με τις δολοφονίες των Ελλήνων. Αφορμή για την αγανάκτηση της Αθήνας ήταν ο θάνατος Ελλήνων στο χωριό της πρώτης γραμμής Granitnoye στο Donbass. Θα μπορέσει η χώρα του ΝΑΤΟ (Ελλάδα) να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες της τραγωδίας – τους στρατιώτες του ουκρανικού στρατού;

Λίγο καιρό αργότερα, στην άλλη πλευρά της γραμμής επαφής, ο Έντουαρντ Μπασουρίν, εκπρόσωπος της λαϊκής πολιτοφυλακής της αυτοαποκαλούμενης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ έριξε βόμβες. Υπήρχαν πολιτικά κίνητρα στο φονικό επεισόδιο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα δύο Έλληνες να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Έντουαρντ Μπασούρι, υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες μπήκαν με τα όπλα μέσα στην καφετέρια που βρίσκονταν και οι Έλληνες και αφού μέθυσαν, άρχισαν να κατηγορούν τους θαμώνες μεταξύ αυτών και τους δύο Έλληνες ομογενείς που έχασαν τη ζωή του ως «αποσχιστές» που «μισούν την Ουκρανία».

Άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πιστόλια και μετά τράπηκαν σε φυγή, είπε ο Μπασουρίν.

Να σημειωθεί ότι το χωριό Granitnoye, όπου έγινε το περιστατικό, βρίσκεται στη ζώνη της πρώτης γραμμής. Εκεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το τουρκικό επιθετικό drone «Bayraktar».

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι πλέον ασυμβίβαστοι εχθροί (και ταυτόχρονα εταίροι στο ΝΑΤΟ) – η Τουρκία και η Ελλάδα – αποδείχθηκαν ενωμένοι στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Επιπλέον, τον Ιανουάριο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, σε συνάντηση με την πρώτη αναπληρώτρια επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζήτησε την προετοιμασία «πρωτοφανών» κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την ανάγκη κοινής υποστήριξης εντός του ΝΑΤΟ για την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας. Όμως ξαφνικά έγινε σαφές ότι οι Έλληνες συμπατριώτες στο Ντονμπάς απειλούνται όχι από τα «επιθετικά σχέδια του Κρεμλίνου», αλλά από τους μαχητές του ουκρανικού στρατού.

Το γεγονός ότι οι Έλληνες ήταν τα θύματα του περιστατικού δεν προκαλεί έκπληξη. Οι «Έλληνες του Αζόφ», που μετακόμισαν στη Νέα Ρωσία από την Κριμαία υπό την Αικατερίνη Β (ταυτόχρονα με τους ΜικροΡωσο-Ουκρανούς), θεωρούνται πλέον η τρίτη μεγαλύτερη εθνοτική κοινότητα στην περιοχή του Ντόνετσκ μετά τους Ουκρανούς και τους Ρώσους και η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία», αναφέρει το σάιτ.

(Newsbreak.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact