ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο! Κατσίκες και κότες σε ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας!

Στο κέντρο της Αθήνας και στην ταράτσα ενός 16όροφου κτιρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Λ. Κηφισίας και Ιατρίδου στους Αμπελόκηπους εντοπίστηκαν μετά από καταγγελία μέσα σε κλουβιά δεκάδες ζώα όπως κατσίκες, κότες, κουνέλια. Ο ιδιοκτήτης των ζώων – που σύμφωνα με τις αρχές παραμένει άγνωστος – είχε μετατρέψει την ταράτσα του πολυώροφου κτιρίου σε στάνη.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) στην οποία έγινε η καταγγελία επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής στις 15 Ιουλίου 2014. Έτσι ένας κτηνίατρος μαζί με αστυνομικό από το Α.Τ. Αμπελοκήπων και τους υπαλλήλους του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής πριν από μερικές μέρες μετά από έλεγχο βρήκαν μέσα σε 8 κλουβιά στην ταράτσα περισσότερες από 10 κατσίκες, 80 και κότες, κουνέλια, ακόμα και φραγκόκοτες.

Λ. Κηφισίας και Ιατρίδου η στάνη στην ταράτσα του κτιρίου.

Είναι παράδοξο πως σε αυτό το κτίριο στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες όπως η Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ο Ε.Φ.Ε.Τ. και πολλά ακόμα καταστήματα και γραφεία κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει και δεν είχε καταγγείλει νωρίτερα το γεγονός και πως αυτό δεν το είχε αντιληφθεί εκείνος που έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση του κτιρίου. Η Λιάνα Αλεξανδρή διευθύντρια της Ε.Φ.Ε. μιλώντας στο www.zoosos.gr αναρωτήθηκε πως και ακόμα δεν έχει εντοπιστεί εκείνος ο οποίος έκανε την εκτροφή τόσων πολλών ζώων εκεί.

Θα πρέπει να αναφέρουμε βάσει της νομοθεσίας απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων ζώων μέσα στον αστικό ιστό και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ζώα ήταν πολύ κακές σύμφωνα με τον έλεγχο.

Στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτίριου – όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το www.zoosos.gr – είναι εγκατεστημένες πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας και αυτό σημαίνει ότι όσοι τις συντηρούσαν σίγουρα είχα δει εδώ και πολύ καιρό τα αυτά ζώα. Άλλωστε η μυρωδιά από την κοπριά και τα ούρα τόσων πολλών ζώων δεν είναι κάτι που περιορίζεται!

Απόσπασμα της έκθεσης που συντάχθηκε μετά τον έλεγχο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής «οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο σημείο ήταν ιδιαίτερα προβληματικές (οσμή ούρων κλπ)» γι’ αυτό και ζητείται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, το Α.Τ. Αμπελοκήπων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να συνδράμουν στην άμεση απομάκρυνση των οικόσιτων ζώων από το δώμα του κτιρίου και στη συνέχεια τον καθαρισμό και την απολύμανση του.

Πηγή:  www.zoosos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact