ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση – σταθμός Μητσοτάκη μετά τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού

Κατακόρυφη αύξηση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, με τους νέους ασθενείς να ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 1.000 από τις 16 Δεκεμβρίου του 2020.

1.261 νέα κρούσματα, 244 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και 22 θανάτους από κορωνοϊό ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης, με τους λοιμωξιολόγους να μην αφήνουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

«Το τρίτο κύμα είναι εδώ», προειδοποιούν οι επιστήμονες, ξεκαθαρίζοντας πως ο κίνδυνος να γυρίσουμε ξανά στην κατάσταση που επικρατούσε μετά το καλοκαίρι -που μετρούσαμε 3.000 κρούσματα ημερησίως- είναι τεράστιος.

Ο Μητσοτάκης είναι πλέον ένα βήμα πριν το μεγάλο «ναι» σε ένα νέο, ολικό lockdown αυστηρού τύπου, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσε ήταν ένα νέο κατέβασμα στα ρολά του επιχειρείν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήδη από το πρωινό της Τρίτης συζητιέται έντονα το σενάριο η Πολιτική Προστασία να προβεί σε άμεσες ανακοινώσεις νέων μέτρων. Τα μέτρα, όμως, όσο σκληρά κι αν είναι δεν αρκούν.

Όπως έχει παρατηρηθεί, όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο, η διασπορά του ιού είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη με το γεγονός πως οι μεταλλάξεις έχουν φτάσει στη χώρα μας να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Δυστυχώς, το νέο lockdown είναι προ των πυλών, ενώ ο Μητσοτάκης αναμένεται να το ανακοινώσει στην πιο σκληρή μέχρι τώρα εκδοχή του. Τύπου Μαρτίου και με ακόμα περισσότερους περιορισμούς.

Μέσα στις επόμενες ώρες, θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις στις οποίες οι λοιμωξιολόγοι δεν θα αφήσουν πολλά περιθώρια να συνεχίσει η κατάσταση ως έχει. «Είναι σημαντικό ο κόσμος να παραμείνει στο σπίτι του και να περιοριστεί μόνο στις απαραίτητες -αυστηρά- μετακινήσεις», αναφέρει στο Instanews η ίδια πηγή.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact