ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποφάσισε αναδιάρθρωση αλλά… Σούπερ Λίγκα 2 με 12 ομάδες και Football League με 14 ομάδες

Σε μία περίπου μέση λύση καταλήγει το ποδόσφαιρο σε σχέση με την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση βάσει του σχεδίου που εκπόνησε από πέρυσι ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Σε αυτή τη φόρμουλα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε για περισσότερες από τρεις ώρες στα γραφεία της ΕΠΟ το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4).

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη απόφαση – εισήγηση είναι η αναδιάρθρωση να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω!

Τι σημαίνει αυτό; Η Σούπερ Λίγκα να παραμείνει και την επόμενη σεζόν με 16 ομάδες, αλλά να δημιουργηθεί άμεσα η Σούπερ Λίγκα 2 με 12 ΠΑΕ και η σημερινή Football League να συρρικνωθεί από 16 σε 14 ομάδες.

Ουσιαστικά, η Σούπερ Λίγκα με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει μία βελτιωμένη φόρμα για να πλησιάσει κάπως το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, διαφυλάσσοντας από την πλευρά της τη μη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 εδώ και τώρα.

Ταυτόχρονα όμως θέλει με αυτόν τον τρόπο να ισχύσει και τη νέα σεζόν η οικονομική συμφωνία βάσει του τηλεοπτικού συμβολαίου που προϋπήρχε μέσω της ΕΡΤ και τα χρήματα που έχουν εγκριθεί και για την Σούπερ Λίγκα 2 (περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ) να διανεμηθούν στη νέα ενδιάμεση κατηγορία και τη Football League.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, μία Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, συμβούλους της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας και τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, θα συναντηθούν άμεσα με τον υφυπουργό Αθλητισμού με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία.

Τέλος να σημειωθεί ότι τη νεοσύστατη Σούπερ Λίγκα 2 (θα νομιμοποιηθεί με σχετική τροπολογία την επόμενη εβδομάδα από τον υφυπουργό Αθλητισμού) μέχρι να αποκτήσει νομική προσωπικότητα, αποφασίστηκε να την «τρέξει» η Football League.

Κρατούμενο πρώτο: Η απόφαση που πήρε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έχει εισηγητικό χαρακτήρα και όχι τελεσίδικο. Συνεπώς η ΕΕΠ/ΕΠΟ προτείνει Super League με 16 ομάδες και το 2019/20 και μείωση σε 14 ομάδες την σεζόν 2019/20. Αυτό σημαίνει πως: Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν απευθείας οι δύο πρώτες από τη Football League.

Κρατούμενο δεύτερο: Η ΕΕΠ/ΕΠΟ ζητά να ισχύσει το συμβόλαιο με την ΕΡΤ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο παρότι τα εγγυημένα έσοδα πάνε πακέτο με την αναδιάρθρωση που ομολογουμένως έχει μπερδέψει όλον τον κόσμο. Τι μας είπε σήμερα η ΕΕΠ/ΕΠΟ; Αναδιάρθρωση αλλά από την σεζόν 2020/2021 και να παραμείνει η συμφωνία για την χρηματοδότηση της Super League 2 όταν κι αν αυτή δημιουργηθεί.

Κρατούμενο τρίτο: Η ΕΕΠ/ΕΠΟ προτείνει να δημιουργηθεί έως και τον Οκτώβριο η Super League 2 ώστε τη μεθεπόμενη σεζόν να είναι έτοιμη για αγωνιστική δράση. Σημειώστε ωστόσο ότι η σύσταση της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Κρατούμενο τέταρτο: Η εισήγηση της ΕΕΠ/ΕΠΟ αφορά την συνολική αναδιάρθρωση από τη σεζόν 2020/2021 ως εξής: Super League 14 ομάδες, Super League 2 12 ομάδες, Football League 14 ομάδες.

Κρατούμενο πέμπτο: Απουσιάζει κάθε αναφορά/σκέψη/διατύπωση για το μέλλον της Γ’ Εθνικής. Εφόσον γίνει εντέλει η περιβόητη αναδιάρθρωση, έστω, και από τη σεζόν 2020-2021 η παραδοσιακή τρίτη εθνική κατηγορία θα πάψει να υπάρχει και προφανώς κινδυνεύει με αφανισμό.

Κρατούμενο έκτο: Κυκλοφορεί σενάριο σύμφωνα με το οποίο την ερχόμενη σεζόν (2019-2020) η Football League ενδέχεται να διεξαχθεί σε 2 ομίλους χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Επιπλέον υπάρχει διαρροή που θέλει τον πρόεδρο της τωρινής Football League, Λ. Λεουτσάκο να αναλαμβάνει να «τρέξει» τη Super League 2 της μεθεπόμενης σεζόν.

Κρατούμενο έβδομο: Σε ό,τι αφορά την Γ’ Εθνική και τον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν, επικρατεί αβεβαιότητα. Υποθετικά την άνοδο θα πάρουν οι πρωταθλητές των ομίλων, όμως, εάν προχωρήσει το σενάριο των δύο ομίλων στην Football League δεδομένα θα πέσει στο τραπέζι να προκύψει κι ένας αριθμός των δευταραθλητών, ακόμα και με μπαράζ.

Συμπερασματικά: Η αναδιάρθρωση παραμένει στον «αέρα» κι αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει. Αναλογιστείτε πως λίγο πριν το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, ουδείς γνωρίζει με ποια δομή, πόσες ομάδες και ποια κριτήρια θα τρέξει η νέα αγωνιστική περίοδος.

ΟΛΑ μα ΟΛΑ θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Έχει δοθεί άλλωστε και σχετική διορία έως και τις 8 Απριλίου από τον υφυπουργό Αθλητισμού για την τροπολογία της αναδιάρθρωσης. Την επόμενη (9/4) όχι μόνο θα έχουμε -για πρώτη φορά- ξεκάθαρη εικόνα αλλά θα μπορούμε να βάλουμε και σε μια τάξη τη δομή των πρωταθλημάτων. Άλλωστε για να προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το συνολικό πλάνο της αναδιάρθρωσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact