ΚΟΣΜΟΣ

Αποφασισμένος ο Πούτιν: Πάνω από 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ πάνε προς Ουκρανία

Αυτό μεταδίδει το Reuters!

Τουλάχιστον 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, η Άνω Βουλή της Ρωσίας ενέκρινε ομόφωνα την Τρίτη το αίτημα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για ανάπτυξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό για μια ειρηνευτική αποστολή σε δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ αμέσως, είπε ένας από τους νομοθέτες καθώς συζητούσαν την πρόταση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέμεινε πως δεν έχει σκοπό να στείλει άμεσα μαζικά στρατό στο Ντονμπάς στις δηλώσεις του μετά το πράσινο φως που άναψε το κοινοβούλιο για την χρήση στρατού στο εξωτερικό.

«Δεν είπα ότι ο στρατός θα πάει τώρα όπου να ’ναι» δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς. Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε ότι «είναι εντελώς αδύνατον γενικά να προβλεφθεί κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο πιθανών ενεργειών στο Ντονμπάς, αυτό εξαρτάται από την συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται επί τόπου, επί του πεδίου, όπως λέγεται».

Στρατιωτικές πηγές στην Ουκρανία από την πλευρά τους κάνουν λόγο για παρουσία τουλάχιστον 10 με 15.000 Ρώσων στρατιωτών στα εδάφη της όμως αυτό μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact