ΕΛΛΑΔΑ

«Απογειώθηκε» το «Ελευθέριος Βενιζέλος» -Ξεπέρασε τους 18 εκατ. επιβάτες το 2015

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών που ξεπέρασε τους 18 εκατ. επιβάτες το 2015, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, το 2015 στο «Ελ. Βενιζέλος» η επιβατική κίνηση άγγιξε τα 18,1 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 2,9 εκατ. επιβάτες (+19%) την κίνηση του 2014 και κατά 1,55 εκατ. (+9,4%) την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση που είχε σημειωθεί κατά το προ κρίσης έτος, 2007, όπως αναφέρουν στελέχη του αεροδρομίου.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι επιβάτες εξωτερικού σημείωσαν τις ιστορικά υψηλότερες επιδόσεις με 6,4 εκατ. (+22,1%) και 11,7 εκατ. (+17,4%) αντίστοιχα. Η άνοδος αυτή αποτυπώνεται τόσο στους ξένους επισκέπτες που κατέγραψαν δυναμική άνοδο της τάξης του 26%, όσο και στους Έλληνες ταξιδιώτες που αυξήθηκαν κατά 11%.

Κατά τη διάρκεια του 2015, στο αεροδρόμιο της Αθήνας δραστηριοποιήθηκαν εννέα νέες αεροπορικές εταιρείες και προστέθηκαν 10 νέα δρομολόγια, ενώ σημαντική υπήρξε και η αύξηση (+29%) των εξυπηρετούμενων προορισμών από εταιρείες χαμηλού κόστους. Οι θετικές αυτές εξελίξεις, σύμφωνα με το « Ελ. Βενιζέλος», οδήγησαν σε αύξηση των εβδομαδιαίων συχνοτήτων κατά 19%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, το 2015 ήταν αξιοσημείωτη η συνολική αύξηση κατά 38% των μετεπιβιβαζομένων επιβατών. «Ιδιαίτερα εντυπωσιακή (+60%) ήταν η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποίησαν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό για να ταξιδέψουν μεταξύ διεθνών προορισμών, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας» σημειώνεται.

Σε ό,τι αφορά το μήνα Δεκέμβριο η επιβατική κίνηση ανέρχεται σε 1,18 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 11,8% την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν υψηλά επίπεδα ανόδου της τάξης του 15,3%, ενώ και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 9,7%. Οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 22%, ενώ και οι έλληνες επιβάτες παρουσίασαν αύξηση 6%.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, τον Δεκέμβριο έφτασαν τις 11.800 και παρουσίασαν αύξηση 8,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς, τόσο οι εγχώριες όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 5,1% και 10,5% αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του έτους 2015, έφτασε τις 176.200 και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αύξηση και στα δύο σκέλη, εσωτερικού και εξωτερικού, κατά 11,2% και 16,2% αντίστοιχα.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact