ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη: Αυτή η φράση αναγράφεται στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Στο περιοδικό «Πατρινόραμα» έδωσε συνέντευξη μετά από πολύ καιρό η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, η οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε τη φράση που η ίδια πρόσθεσε στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας από το 1981-1996.

Πόσο επίκαιρη είναι στις μέρες μας, η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα;

«Είναι διαχρονική, ότι έχει πει και ότι έχει διδάξει, η εθνική του στρατηγική και η διεθνής του παρουσία, είναι η τελευταία πολιτική πρόσοδος του ελληνισμού που έχει προσφέρει πρωθυπουργός. Για όλους τους Ανδρεϊκούς είναι ζωντανή και εφαρμόσιμη. Μακάρι να μπορούσε να αναβιώσει και να επαναφερθεί η ρωμαλέα και ξεκάθαρη εθνική του στρατηγική για την επιβίωση των Ελλήνων.

Μακάρι να επανερχόταν η φιλολαϊκή του πολιτική. Μακάρι να εμπνέονταν το υγιές πολιτικό δυναμικό της χώρας από τις ξάστερες γραμμές και εντολές του. Μακάρι το δόγμα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» να γινόταν πραγματικότητα. Εγώ πάντως για να μην ξεχνιόμαστε, το πρόσθεσα στον τάφο του.»

Κυοφορούνται σενάρια για ίδρυση κόμματος «Παπανδρεϊκών». Πώς αντιμετωπίζετε αυτές τις κινήσεις; Σας ενδιαφέρει η εμπλοκή σας με την πολιτική; Βλέπετε κάποιο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής, ικανό να εμπνεύσει σήμερα τον κόσμο και να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ;

«Έχω υπόψιν μου ότι κάποιοι, αρκετοί παλιοί σύντροφοι προχώρησαν σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Μόνο που, από ότι γνωρίζω δεν είναι συλλήβδην Παπανδρεϊκοί, αλλά αποκλειστικά Ανδρεϊκοί. Μακάρι να τα καταφέρουν. Δεν έχω καμία προσωπική εμπλοκή και το έχω δηλώσει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, δεν βλέπω στο εσωτερικό του κανένα πρόσωπο κατάλληλο να ανασυστήσει το ΠΑΣΟΚ, επειδή οι εναπομείναντες στον κίνημα είναι μοιραίοι, άβουλοι, αντιανδρεϊκοί, ιδεολογικά ανεπαρκείς, μερικοί είναι και διεφθαρμένοι και οι φιλόδοξοι αρχηγοί ουδέποτε αντιστάθηκαν στην παρακμή του χώρου. Ανέχθηκαν αδιαμαρτύρητα και παθητικά, την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα.»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact