ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: Έκθεση της ΕΕ χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» για τα Σκόπια

«Η ΕΕ πάλι δύο φορές χρησιμοποιεί το επίθετο «μακεδονικός» στην έκθεση», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος Σκόπια.

«Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του επιθέτου «Μακεδονικός/ή» („македонски“), όπως κατά τα τελευταία χρόνια η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο των Σκοπίων στη διαδικασία διεύρυνσης χρησιμοποιείται και τώρα μόνο δύο φορές», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι Βέσνικ.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτός ο «μαγικός» επιθετικός προσδιορισμός είχε εξαφανισθεί από τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ένα είδος πίεσης των Βρυξελλών προς τα Σκόπια και κατά τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφεται μόνο εφόσον δεν υπάρχουν σχόλια από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των Σκοπίων.

Έτσι, στην παρούσα έκθεση των 88 σελίδων από τις Βρυξέλλες προς τα Σκόπια, την πρώτη φορά χρησιμοποιείται στη φράση ‘ η ψευδομακεδονική κυβέρνηση [„македонската Влада“] έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο στην εφαρμογή των επειγουσών προτεραιοτήτων για μεταρρυθμίσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής του Ιουνίου του 2015».

Η δεύτερη είναι σε σχέση με ότι απαιτείται μια ‘λειτουργική επανεξέταση για να αξιολογηθεί η ορθολογικότητα της οργάνωσης της ψευδομακεδονικής δημόσιας διοίκησης [„македонската јавна администрација“].

Επίσης το επίθετο «ψευδομακεδονικός» [„македонски“ ] μπορεί κανείς να το δει στη χρήση του όρου ψευδομακεδονικά ταχυδρομεία [„Македонски пошти“], αλλά και στην περιγραφή της πλήρους ονομασίας του VMRO-DPMNE- «Εσωτερική Ψευδομακεδονική Επαναστατική Οργάνωση- Δημοκρατικό Κόμμα Ψευδομακεδονικής Εθνικής Ενότητας», σημειώνει η Ούτρινσκι Βέσνικ.

eleysis-ellinwn.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact