ΚΟΣΜΟΣ

Απομακρύνθηκαν 300 Αμερικανοί από το Diamond Princess, θετικοί στον κορονοϊό οι 14

Επιστρέφουν στις ΗΠΑ απομονωμένη στο αεροπλάνο – Επιπλέον 99 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ακόμα 99 κρούσματα του νέου κορονοϊού διαγνώστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.

Με τους νεκρούς να έχουν πλέον ξεπεράσει τους 1.700, η Κίνα ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα επισκεφθεί από σήμερα το Πεκίνο και τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Σετσουάν.

Την ίδια ώρα, δεκατέσσερις άνθρωποι, που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, βρίσκονται μεταξύ των περίπου 300 Αμερικανών επιβατών που επαναπατρίζονται μετά την απομάκρυνσή τους από το κρουαζιερόπλοιο.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν απομονωθεί από τους άλλους επιβάτες στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει πίσω στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που επαναπατρίζονται είχαν ήδη αποβιβαστεί από το πλοίο όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι 14 από αυτούς είναι φορείς του νέου κορονοϊού, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν πριν από δύο με τρεις μέρες.

Αφού συμβουλεύτηκε το υπουργείο Υγείας, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να δώσει άδεια να αποβιβαστούν από το πλοίο, αλλά τους απομόνωσε από τους άλλους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο που τους φέρνει πίσω.

«Οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο σε ειδική περιορισμένη ζώνη του αεροπλάνου που τους μεταφέρει πίσω για να βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όλοι οι επιβάτες είναι υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια των πτήσεων. «Οποιοσδήποτε παρουσιάσει συμπτώματα θα μεταφερθεί στην ειδική περιορισμένη ζώνη για να λάβει ιατρική φροντίδα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οχήματα με οδηγούς που φορούσαν ολόσωμη προστατευτική στολή είχαν μεταβεί από τη νύχτα για να παραλάβουν τους Αμερικανούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε δύο πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ. Αυτοί θα μείνουν μετά την άφιξή τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, που είναι η μέγιστη περίοδος κατά την οποία πιστεύεται ότι μπορεί να επωαστεί ο ιός.

Το πρώτο αεροπλάνο από αυτά που τους μεταφέρουν στις ΗΠΑ προσγειώθηκε ήδη στην Καλιφόρνια, στην αεροπορική βάση του Τράβις, μετέδωσε στο μεταξύ το AFP επικαλούμενο δημοσιογράφο του στην περιοχή.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση η οποία βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σαν Φρανσίσκο λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (περίπου 10:30 ώρα Ελλάδος). Η δεύτερη πτήση, με την οποία επαναπατρίζονται οι Αμερικανοί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, αναμένεται να προσγειωθεί στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

Ακυρώνεται η υποδοχή του κοινού για τα γενέθλια του νέου αυτοκράτορα Ναρουχίτο στην Ιαπωνία

Την ίδια ώρα η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι ματαιώνεται η υποδοχή του κοινού για τα γενέθλια του νέου αυτοκράτορα Ναρουχίτο στις 23 Φεβρουαρίου, λόγω των φόβων για τη διάδοση του νέου κοροναϊού.

«Στο σημερινό πλαίσιο, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την υποδοχή του κοινού στο Ανάκτορο για τα γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας» διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του Αυτοκρατορικού Οίκου. Την Κυριακή εξάλλου η Ιαπωνική κυβέρνηση είχε καλέσει τον πληθυσμό να αποφεύγει τις «μη απαραίτητες» συναθροίσεις.

«Επίσης θα ματαιωθούν η εμφάνιση της Αυτού Μεγαλειότητας το πρωί, όπως και η υπογραφή του Χρυσού Βιβλίου από το κοινό» διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του Αυτοκρατορικού Οίκου.

Τουλάχιστον 60 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ιαπωνία, χωρίς να συνυπολογίζονται αυτά που υπάρχουν μεταξύ των περισσότερων από 350 επιβατών και μελών του πληρώματος που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο.

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο προειδοποίησε την Κυριακή ότι η Ιαπωνία μπαίνει σε «νέα φάση» της μεταδοτικής αυτής ασθένειας, καθώς μέρα τη μέρα εντοπίζονται επιπλέον κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που δεν είχαν πάει στην Κίνα, το κέντρο της επιδημίας, και δεν είχαν έρθει σε επαφή με επισκέπτες προερχόμενους από την Κίνα.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εξάλλου ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή ερασιτεχνών στον Μαραθώνιο του Τόκιο, που προβλέπεται για την 1η Μαρτίου, και θα πάρουν μέρος μόνο επαγγελματίες.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάποια επίσημη απόφαση. Εξετάζουμε το ζήτημα και μόλις ληφθεί απόφαση θα την ανακοινώσουμε» δήλωσε εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Η προσέλευση του κοινού για τα γενέθλια του αυτοκράτορα είχε ματαιωθεί ξανά το 1996, μετά την σύλληψη ομήρων στον κατοικία του πρεσβευτή της Ιαπωνίας στο Περού στη διάρκεια εκδήλωσης που είχε γίνει προς τιμήν του τότε αυτοκράτορα Ακιχίτο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact