ΚΟΣΜΟΣ

Αποπέμφθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα υψηλόβαθμο στέλεχος

Σοβαρές πειθαρχικές παραβιάσεις από τον πρώην αντιπρόεδρο της PetroChina

Για δωροδοκία αποπέμφθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα ο πρώην αντιπρόεδρος της PetroChina, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, Λιάο Γονγκγουάν.

Η κομματική επιτροπή κατά της διαφθοράς, η Κεντρική Επιτροπή για την Επιθεώρηση της Πειθαρχίας, δήλωσε πως ο Λιάο καταχράστηκε τη θέση του προκειμένου να βοηθήσει σε προαγωγές, έλαβε «τεράστια» ποσά δωροδοκίας και διέπραξε μοιχεία. Είχε παραιτηθεί από αντιπρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής το Μάρτιο.

Ο Λιάο και τεκμήρια των εγκλημάτων που διέπραξε θα παραδοθούν στις νομικές αρχές προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματοποιεί πάντα τις δικές του έρευνες προτού εμπλακεί η δικαιοσύνη. Καθώς το κόμμα ελέγχει τα δικαστήρια, τα τελευταία συνήθως δεν αντικρούουν τις κατηγορίες που προσάπτει το κόμμα.

Η επιτροπή κατά της διαφθοράς είχε αναφέρει προηγουμένως πως ο Λιάο ερευνάται για «σοβαρές πειθαρχικές παραβιάσεις» εξαιτίας του ρόλου του ως γενικού διευθυντή της China National Petroleum Corporation (CNPC), μητρικής εταιρίας της PetroChina.

Ο Λιάο, που εργαζόταν για 30 χρόνια στην CNPC, διορίστηκε αντιπρόεδρος της PetroChina το Μάιο του 2014, μερικούς μόλις μήνες αφότου η Κίνα ανακοίνωσε ότι πολλά ανώτατα εκτελεστικά στελέχη των δύο εταιριών αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Περιελάμβαναν τον Τζιάνγκ Τζιεμίν, πρώην πρόεδρο και στις δύο εταιρίες.

Ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ έχει εξαπολύσει εδώ και τρία χρόνια έναν πόλεμο κατά της διαφθοράς λέγοντας πως απειλεί την ίδια την επιβίωση του κόμματος. Δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο κόμμα, στην κυβέρνηση, στον στρατό και σε κρατικές επιχειρήσεις έχουν απομακρυνθεί στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας.

Ορισμένοι ήταν προστατευόμενοι του πρώην επικεφαλής της εσωτερικής ασφαλείας Ζου Γιονγκάνγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη την περασμένη εβδομάδα αφού κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα που περιλαμβάνουν από δωροληψία έως διαρροή κρατικών μυστικών. Ο Ζου ανήλθε στην ιεραρχία της CNPC και από 1996 έως το1998 ήταν γενικός διευθυντής της επιχείρησης.

Σε μία ξεχωριστή ανακοίνωση, η επιτροπή κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε πως ο Σουν Χονγκζί, ο οποίος ήταν αναπληρωτής επικεφαλής μίας από τις ρυθμιστικές αρχές των επιχειρήσεων στην Κίνα, της Κρατικής Αρχής για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, αποπέμφθηκε επίσης από το κόμμα και θα διωχθεί για δωροδοκία και κατάχρηση.

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact