ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: «Πανωλεθρία» στα Μαθηματικά – Ελάχιστοι αριστούχοι στα περισσότερα μαθήματα

Χαμηλές «πτήσεις» έδειξαν οι βαθμοί των Πανελλαδικών που δημοσιεύτηκαν σήμερα, για τους υποψήφιους στα Μαθηματικά, στη Γλώσσα και τα Αρχαία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τους βαθμούς των υποψηφίων που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, στα Μαθηματικά το 60% των υποψηφίων έγραψε κάτω της βάσης και ειδικότερα πάνω από 7 στους 10 (73,56%) έγραψαν βαθμούς κάτω από τη βάση στο μάθημα των Μαθηματικών από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής.

Ανάλογη είναι και η εικόνα σε Ιστορία, Λατινικά και Φυσική καθώς τα ποσοστά κάτω της βάσης είναι εξαιρετικά υψηλά.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών τις χειρότερες επιδόσεις έχουν οι υποψήφιοι στην Ιστορία (47,96%) και στα Λατινικά (45,13%), αλλά και στα Αρχαία με κάτω από τη βάση να έχει γράψει ποσοστό 37,20%.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Επιστημών), κάτω από τη βάση στη Φυσική έγραψε το 45,04%, αλλά και των Επιστημών Υγείας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου με ένα ποσοστό 49,84 να έχει επίσης γράψει κάτω από τη βάση.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στην εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2022 του υπουργείου Παιδείας

Πως θα δείτε τους βαθμούς

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς τους με τους εξής 3 τρόπους:

  • Στις αναρτημένες καταστάσεις στα σχολεία, όπου-όμως- περιέχεται μόνο ο κωδικός κάθε υποψηφίου και η βαθμολογία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.
  • Tαυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
  • Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνοεφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact