ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρήσεις με καταγγελίες για «εργασιακό μεσαίωνα» στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Οι επιθέσεις των ξεπουλημένων είναι ευπρόσδεκτες» απαντά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

«Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή».

Με αυτά τα σκληρά λόγια για το κόμμα στο οποίο ανήκε από την ημέρα της ίδρυσής του ο Μιχάλης Κριθαρίδης, ολοκληρώνει την ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και αποχωρεί από την Πλεύση Ελευθερία.

Μάλιστα κάνει λόγο για «εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με υπερωρίες και έξοδα κίνησης που τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος». Επίσης φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις άριστες σχέσεις που είχε αναπτύξει το κόμμα με κανάλια του «βαθιού συστήματος όπως ο Σκάι όπου η τακτική «χτυπάμε όλη μέρα τον Τσίπρα και για τον Μητσοτάκη δεν λέμε κουβέντα» ήταν η πλέον ενδεδειγμένη».

Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης στη συμπεριφορά της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου που την κατηγορεί ότι ζητούσε να την αποκαλούν «επικεφαλής» και όχι «Πρόεδρο» για να μην φαίνεται ότι πρόκειται για αρχηγικό κόμμα.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης γράφει για την ένταξη στην Πλεύση Ελευθερίας ενός βραβευμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη (δεν τον κατονομάζει). Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερα αιχμηρός σημειώνοντας ότι «από τότε που η Πλεύση Ελευθερίας από καπετάνισσα απέκτησε καπετάνιο άρχισε η στοχοποίηση ανθρώπων, το μπούλινγκ, η λογοκρισία, η λογική του «όλοι είναι βαλτοί από κάποιον, τα παίρνουν από κάποιον» κλπ κλπ»…

Ενώ σε άλλο σημείο κάνει λόγο για «δημόσιες επιθέσεις σε ανθρώπους», για «τσαμπουκά», για «αυτοθυματοποίηση», για «συνωμοσιολογία», για «απειλητικά mail σε πρώην εργαζόμενους».

Ακόμη κάνει λόγο για πολλές αποχωρήσεις από το κόμμα, που απλώς δεν έχουν γίνει γνωστές. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή όπου γράφει «Ώσπου φύγαμε. Σχεδόν όλοι. Οι νεολαίοι δε που στηρίζαμε και τρέχαμε αυτό το εγχείρημα φύγαμε όλοι! Φύγαμε γιατί τελικά και αυτοί είναι απλά λόγια, κούφιοι βερμπαλισμοί, νομικισμοί και διακηρύξεις, ουσία και αποτέλεσμα μηδέν…»

Τις αποχωρήσεις από την ηγετική ομάδα του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχολίασε με ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

«Διαβάζω τους αποχωρήσαντες από την Πλεύση Ελευθερίας και σκέφτομαι, πάντα έτσι είναι οι αριστεροί ως εργοδότες» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης αναρτώντας απόσπασμα από το post πρώην συνεργάτη της Κωνσταντοπούλου αναφορικά με τον «εργασιακό μεσαίωνα» στην «Πλεύση Ελευθερίας».

Διαβάζω τους αποχωρήσαντες από την Πλεύση Ελευθερίας και σκέφτομαι, πάντα έτσι είναι οι αριστεροί ως εργοδότες pic.twitter.com/yyC0nYbEjU

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) January 3, 2017

«Οι επιθέσεις των ξεπουλημένων είναι ευπρόσδεκτες. Και τις περιμένουμε.  Μας δυναμώνουν και μας επιβεβαιώνουν. Στη μάχη που δίνουμε, μετριέται ο καθένας για τις αντιστάσεις και το κουράγιο του. Και για το τι κάνει. Τώρα που όλα είναι δημόσια, τώρα που κανείς δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν ξέρει, θα μετρηθεί και το τι θα πράξει ο καθένας. Εμείς ξέρουμε τι κάνουμε, τι θα κάνουμε και γιατί», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact