ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Αριστούργημα” η Εθνική με Φορτούνη…στον τελικό με Σλοβενία!

Η γκολάρα του Φορτούνη έφεραν την Ελλάδα σε θέση οδηγού

Με τον Κώστα Φορτούνη να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ και να δίνει την ασίστ στον Μπακασέτα για το δεύτερο, η Εθνική Ελλάδας πέρασε από τη Μολδαβία με 2-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμέτωπισε δυσκολίες μέχρι το 32′, όταν ο Φορτούνης βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ από μακρινή απόσταση και “κλείδωσε” τη νίκη στο 41′, με τον Φορτούνη να μοιράζει την τελική πάσα για το γκολ του -επίσης εξαιρετικού- Τάσου Μπακασέτα.

Μετά τη νίκη της Σλοβενίας με 2-1 επί του Κοσόβου, η Ελλάδα παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς, καθώς οι Σλοβένοι ανέβηκαν στους 13. Κάτι που σημαίνει πως η Εθνική μας θέλει μόνο νίκη στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τη Σλοβενία (Τετάρτη 18/11) για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της στο Nations League.

Δείτε τα γκολ…

Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με την εθνική να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 11΄, όταν ο Φορτούνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ναμάσκο.

Στη συνέχεια οι διεθνείς δεν κατάφερναν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισαν αρκετά κόρνερ χωρίς κανένα αντίκρυσμα, αλλά τελικά βρήκαν το γκολ με διαφορετικό τρόπο.

Ο Φορτούνης στο 32΄ βρήκε χώρο αρκετά έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», που έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Ναμάσκο.

Στο 41΄, ο μέσος του Ολυμπιακού έγινε δημιουργός, καθώς έστρωσε τη μπάλα στον Μπακασέτα και αυτός, με σουτ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ελληνικής ομάδας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μία καλή φάση για την εθνική με τον Τσιμίκα, το σουτ του οποίου από πλάγια θέση έδιωξε ο Ναμάσκο.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν από το… καβούκι τους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, ενώ αντίθετα η εθνική απείλησε ξανά με τον Φορτούνη στο 55΄ (δεν έπιασε καλά το πλασέ από πολύ πλεονεκτική θέση).

Η μοναδική ευκαιρία της Μολδαβίας ήρθε στο 80΄, όταν από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Τουρτσάν που αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, αλλά πήγε να τον περάσει και έχασε την ευκαιρία.

Oι παίκτες της «γαλανόλευκης» πίεσαν τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα του ματς, προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, χάνοντας την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 11ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης, βρέθηκε απέναντι από τον Ναμάσκο, με τον γκολκίπερ της Μολδαβίας όμως να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα.

Κίτρινες: Μαυρίας (Ελλάδα), Ζαρντάν (Μολδαβία), Πόσμακ (Μολβαδία)

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Ρέαμπτσιουκ, Αρμάς, Πόσμακ, Γιάρνταν, Ιονίτα (83′ Μποϊτσούκ), Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Σπάταρου, Κόσιουκ (46′ Καϊμακόφ), Ράτα (62′ Τούρτσαν), Νταμάσκαν (71′ Ντρος).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Μπακασέτας, Λημνιός (78′ Χατζηγιοβάνης), Παυλίδης (78′ Γιακουμάκης)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact