ΑΠΟΨΕΙΣ

Αρκεί η εκλογή νέου Προέδρου στην ΝΔ;

Οι Έλληνες πολίτες, τουλάχιστον αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται κεντροδεξιοί και οπαδοί της ΝΔ , απέδειξαν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ότι δεν έπαψαν στιγμή να ενδιαφέρονται για τα πολιτικά δρώμενα στην χώρα και έσπευσαν μαζικά να συμμετάσχουν στην διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου στην φιλελεύθερη παράταξη.

Οι πολίτες με την μεγάλη τους συμμετοχή -που ούτε οι επιτελείς της ΝΔ δεν ανέμεναν- έστειλαν πολλά μηνύματα, προς το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Το βασικότερο μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο, από το ότι 400.000 Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται και μάλιστα πάρα πολύ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που Κυριακάτικα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, άφησαν τον καναπέ τους και στριμώχτηκαν στις ουρές των εκλογικών κέντρων για να συνδιαμορφώσουν με την ψήφο τους για την εκλογή προέδρου, την πολιτική που θέλουν να δουν να ακολουθεί η παράταξη τους.

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν, μετά την πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές διαδικασίες, νικητές και «ηττημένοι» στην Νέα Δημοκρατία, είναι να αρχίσουν ξανά τις έριδες και να κρατήσουν το κόμμα της κεντροδεξιάς σε κατάσταση εσωστρέφειας.

Οι φίλοι και υποστηρικτές της ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να δουν την παράταξη τους να σπαράσσεται από έριδες ή ακόμη χειρότερα να οδηγείται σε διάσπαση ή και διάλυση.

Άλλωστε, ένα ακόμη βασικό μήνυμα είναι ότι όλοι αυτοί οι πολίτες που έσπευσαν στις κάλπες έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες για καλύτερες μέρες στην Ελλάδα , στο κόμμα της κεντροδεξιάς, τη Νέα Δημοκρατία.

Και όπως διαπιστώθηκε από τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία δεν συνέβη αυτό που έγινε με το σοσιαλιστικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν πολυπληθείς , σε αντίθεση με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε δεινή θέση, παρ ότι άλλαξε πρόσφατα και αυτό Πρόεδρο.

Το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ , θα πρέπει να το μελετήσουν στην ΝΔ, για να καταλάβουν ότι μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος , προφανώς και δεν αρκεί ούτε για την παράταξη, ούτε για τους πολίτες που βρίσκονται σ αυτόν τον χώρο, πολύ δε περισσότερο για την ίδια την χώρα και την δημοκρατία, που χρειάζεται πολιτική πολυφωνία και ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Η Νέα Δημοκρατία, χρειάζεται όχι μόνο νέο ηγέτη, αλλά και ένα ξεκάθαρο νέο πρόγραμμα, που να μην αφήνει αμφιβολίες για το τι πρεσβεύει και σε ποια κατεύθυνση θέλει να πάει την χώρα και τον λαό της.

Και πάνω απ όλα πρέπει να είναι άκρως ειλικρινής. Να πει αλήθειες, να μην υπολογίσει το όποιο πολιτικό κόστος, να εμμείνει στις θέσεις και τις πολιτικές που αρμόζουν σε μια κεντροδεξιά παράταξη, με κοινωνικό πρόσημο και αξίες.

Πηγή: tribune.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact