ΥΓΕΙΑ

Αρνητικές οι εξετάσεις καναδού ασθενή για Έμπολα

Ένας ασθενής που είχε τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ λόγω των συμπτωμάτων του μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα δεν έχει προσβληθεί τελικά από τον ιό Έμπολα, ο οποίος προκαλεί ιδιαίτερα θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ το νοσοκομείο.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που είχαν σταλεί στο εργαστήριο του Ουίνιπεγκ (Μανιτόμπα, κεντρικός Καναδάς) επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά» σε ό,τι αφορά την παρουσία του Έμπολα, ανέφερε το νοσοκομείο Maisonneuve-Rosemont σε ανακοίνωσή του.

Το νοσοκομείο είχε θέσει τον νεαρό άνδρα σε απομόνωση την Παρασκευή αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο Έμπολα και προληπτικά το νοσοκομείο ακολούθησε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και τον έθεσε σε απομόνωση.

Ο δόκτωρ Καρλ Ουάις, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου, εξέφρασε «ιδιαίτερη ικανοποίηση για τον τρόπο που οι ομάδες μας» χειρίστηκαν το ύποπτο κρούσμα.

Είναι η δεύτερη φορά που οι υγειονομικές αρχές του Καναδά θέτουν έναν ασθενή σε απομόνωση εξαιτίας του φόβου μόλυνσης από τον Έμπολα. Τα πρώτο κρούσμα ήταν ένας άνθρωπος που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και νοσηλεύθηκε σε μια συνοικία της πόλης Τορόντο πριν από δύο εβδομάδες. Και σε εκείνη την περίπτωση οι εξετάσεις είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η επιδημία του Έμπολα η οποία συνεχίζει να σαρώνει τη δυτική Αφρική έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.427 ανθρώπους – 624 στη Λιβερία, 406 στη Γουινέα, 392 στη Σιέρα Λεόνε και 5 στη Νιγηρία – επί συνόλου 2.615 επιβεβαιωμένων, πιθανών και ύποπτων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έως και την 20ή Αυγούστου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact