ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aρον- άρον διευκρινίσεις για τα ακίνητα των ανηλίκων στο Ε9

Πυροσβεστικά έδρασε η ΓΓΔΕ, μετά από το θόρυβο και την αναστάτωση που προκάλεσαν οι οδηγίες συμπλήρωσης και αποστολής του Ε9, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αν ακολουθούνταν κατά γράμμα αυτές οι οδηγίες, θα έπρεπε χιλιάδες γονείς να στηθούν σε ουρές στις εφορίες προκειμένου να λάβουν κλειδάριθμους για τα ανήλικα παιδιά τους, εφόσον αυτά έχουν εμπράγματα δικαιώματα. 

Με ανακοίνωση της, η ΓΓΔΕ επιβεβαιώνει και επισήμως τις διαβεβαιώσεις που έδιναν χθες στο iefimerida στελέχη του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου, υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου – εφόσον διαθέτει. Διαφορετικά ο υπόχρεος γονέας, με τους προσωπικούς του κωδικούς, εφόσον έχει δηλώσει τον Α.Φ.Μ. του ανήλικου τέκνου ως προστατευόμενο, στη φορολογική δήλωση του 2014, μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου και να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Σημειώνουμε, ότι μέχρι σήμερα από τις 14 Νοεμβρίου (άνοιγμα αρχικών / τροποποιητικών Εν.Φ.Ι.Α.) 5.155 υπόχρεοι έχουν διαχειριστεί την εικόνα των ανήλικων τέκνων τους.

Αντιθέτως, τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα, σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο TAXISnet.

Σε ό,τι αφορά στη σύζυγο, σε περίπτωση που αυτή δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στην εφαρμογή, με τους κωδικούς του συζύγου της. Από τη στιγμή που αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, μπορεί πλέον αποκλειστικά και μόνο με αυτούς, να εισέλθει στην εφαρμογή. Εάν καταχωρηθεί στο μητρώο του Taxis, διακοπή έγγαμης σχέσης ή διάσταση (έστω και από τον ένα σύζυγο), τότε διακόπτεται η πιο πάνω δυνατότητα χρησιμοποίησης των κωδικών πρόσβασης του πρώην ή εν διαστάσει συζύγου. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού στη σύζυγο με τους κωδικούς του συζύγου, ούτε έχει αυτή πρόσβαση στην προσωποποιημένη της πληροφόρηση.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact