ΕΛΛΑΔΑ

Άρση Μέτρων: Επιστρέφει η «ελευθερία» – Αυτό είναι το σχέδιο

«Ζεστή» παραμένει η συζήτηση για περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού – Τι εξετάζει η Επιτροπή των Ειδικών που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Προς σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού έως τον Μάρτιο προετοιμάζεται η κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να πέσουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας σημειώνοντας πως αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συζητηθεί η μερική άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που εξετάζουν οι ειδικοί αφορά την αύξηση των θεατών στα γήπεδα και την εστίαση. Τα μέτρα ωστόσο, δεν θα χαλαρώσουν τελείως, καθώς η επιτροπή και πάλι θα θέσει όριο στην εισαγωγή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Στη διασκέδαση και την εστίαση, αναμένεται να επιτρέψουν και τη διασκέδαση σε όρθιους, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους, οι οποίοι θα εισέρχονται στα καταστήματα με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Αναφορικά με τις καρναβαλικές παρελάσεις πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Εξαδάχτυλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι εστίες υπερμετάδοσης

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επικείμενη άρση μέτρων, για τις οποίες έγραψε από χθες, Δευτέρα, το Newsbomb.gr.

Όπως είπε στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής αύριο, Τετάρτη, θα βρεθεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα αλλά και η διεξαγωγή των συνεδρίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση και για τις σχολικές εκδρομές.

«Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλός στο MEGA.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε, επίσης, κατά της πλήρους ελευθερίας στις εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι λέγοντας ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το να ζητήσει να υπάρξει η δυνατότητα θεατών στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας και των δεδομένων της ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact